zondag 20 augustus 2023

Het gaat weer beginnen...

 

Heb het zolang mogelijk proberen te blokken, maar helaas dat gaat nu niet meer, ik mag maandag weer aan de bak, naar 6 weken de volledige vrijheid te hebben gehad, me te hebben gericht op de dingen die ik wil zien en doen, de veel reisjes die ik kon maken, maar ook het genieten van de tijd met dierbaren maar ook vooral met mezelf in mijn eentje dwalen door de steden  waar ik graag kom,  het voor je gevoel terug geworpen te zijn op jezelf, heerlijk, genieten, maar misschien geniet ik er juist zo van omdat ik weet dat het zo kort is.. en daardoor juist extra leuk.

Het omarmen van plekken waar je alleen te voet kan komen, het bijpraten met vrienden, het je weer koesteren in de warmte van de mensen die je te weinig hebt gezien en gesproken. Het jezelf terugvinden in situaties waar we het beter niet over kunt hebben, omdat het voor een aantal mensen slapeloze nachten zal geven.. kortom het is heerlijk, Zeker deze vakantie had naast de drie hoogtepunten, Berlijn, Zeeland, en Londen ook andere hoogtepunten, zoals het afronden van het Pieterpad, het afronden van het Floris de vijfde pad, maar ook het starten van een nieuw pad, Het Pelgrims pad nog niet helemaal een succes maar hopelijk gaat dat komen.

Verder natuurlijk heerlijk gesport, is elke keer weer fijn om de kb trainingen te doen, goede instructies van de instructeur en de lessen dagen steeds meer uit, in zowel tempo als in kracht. Daarnaast de humor die de trainer heeft maakt het extra leuk, ook de groep waar ik in train. 

De bezoekjes aan musea is dit jaar wat achter gebleven, tenminste de musea in Nederland, alleen het museum in Groningen en in Goes. de G zat kennelijk in de vakantie. Natuurlijk heb ik wel veel musea bezocht in Berlijn en Londen wat het weer goed in evenwicht brengt.

 kortom de vakantie was goed en prachtig en genoten en dan de laatste week..

...het  isweer gelukt, de hele vakantie heb ik een heerlijk ritme, ik heb ergens mijn schoolritme te pakken het gaat prima, lig achterlijk vroeg in bed etc,  sta redelijk op tijd op, kortom het gaat goed. .en dan komt die laatste week, het lijkt wel of mijn lichaam dan ineens in de contramine gaat, ik val niet in slaap, pas om 2 uur ga ik mijn bed in, sta nog later op, kortom het opgebouwde ritme is weg, compleet naar de knoppen. en daar sta ik dan de eerste week voor de klas, moe, niet uitgerust... terwijl al mijn collega's stralen en blij zijn dat ze weer les geven, de kinderen zien, en dat heb ik ook, zeker maar ergens de eerste week ben ik niet op mijn best.

Het heeft ook een voordeel dan ben je meteen heel duidelijk tegen de leerlingen en weten ze je grens, dus dat maakt ook dat het daardoor beter gaat  door het jaar heen.

We zullen maar hopen dat het goed komt dit jaar al slaap ik zo wie zo de nacht voor het begin niet zo geweldig, ben altijd bang dat ik het niet meer kan of de leerlingen niet meer begrijp..  maar dat is denk ik docent eigen.. weer een nieuwe jaar beginnen.

ik zal het schooljaar 2023/2024 omarmen mezelf kennende.. en we zullen zien wat dit jaar ons brengt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten