zaterdag 26 augustus 2023

Etentje....

 

Laatst waren vrienden Peter, Marouska en kids te eten bij mij. .

De hele dag sta ik dan in de keuken, naast het schoonmaken van mijn huisje om het eten te maken wat ik wil koken.

Dit keer koos ik voor het thema Chinees eten, en het is wel niet echt helemaal Chinees maar het heeft wel die intentie.

Het voorgerecht bestond uit Chinese tomatensoep

hoofd gerecht uit Nasi met vegetarische kipstukjes, en daarbij saté saus, kroepoek, en diverse strooisel voor over de nasi

het nagerecht , verse aardbeien, slagroom en slagroomijs.

Keurig op tijd kwam de familie aan, ik was erg blij dat ik de hele middag in de keuken had gestaan en dat ik me had verdiept in het eten.

Het was wel even doorpakken en aanpakken, maar dat is prima als je de tijd hebt. dan is het prima om te koken.

Keurig op tijd had ik alles klaar, en kon ik als ze er waren, nadat we even hadden gezeten, om wat bij te praten,  ben ik naar de keuken gegaan.

Mijn regel is op het moment als ik ga koken, niemand in de keuken, ik ga gewoon lekker aan de slag met van alles en nog wat en ik rommel wat

De kids zaten aan de cola, de ouders, de ene aan het bier de ander aan het water, dus het was vredig in de kamer.

De soep was natuurlijk zo warm, dat was niet zo heel veel werk, daarnaast ging het ook goed met de rest, dus dat ging volgens plan.

De soep moet je natuurlijk nooit zo heet eten als hij opgediend word dus ik heb het alvast wat laten afkoelen terwijl ik de nasi die al klaar was, alvast in de magnetron zette om het op te piepen.

Terwijl de soep in goede aarde viel, er werd zelfs een tweede keer opgeschept, ging de pieper al af bij de nasi, dus ik heb dat even laten gaan, om nadat ik alles had afgeruimd, de nasi en de saus op te warmen, en zo op tijd alles op tafel te krijgen zodat men heerlijk kon eten.

Het is altijd gezellig met elkaar, we praten en lachen veel, ook het toetje met slagroom ijs aardbeien en slagroom viel in goede aarde , dus ik was meer dan tevreden om eerlijk te zijn.

Natuurlijk hadden we koffie en thee na het eten, maar ja mijn apparaat voor van die cupjes was even de slag kwijt, had hem dus lang niet gebruikt dus hij was wat verstopt, na veel gedoe, waarbij ik tot twee keer toe de beker onder het apparaat te hebben gezet, hem van de houder sloeg met gevolg dat mijn hele keuken onder de zooi zat. maar ook dat is geen probleem, dat hoort er bij.. 

Na het eten gingen de boys naar het speeltuintje om daar met elkaar te spelen, of wat dan ook, en konden wij even in alle rust bijpraten met elkaar over van alles en nog wat, de tijd vloog op.

Nadat de boys terug was, nog even wat verder gepraat waarna ze naar huis vertrokken ik de afwas heb gedaan, okey de afwasmachine  om daarna tevreden op mijn bank te gaan zitten en te genieten van de rust en het opgeruimde huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten