donderdag 3 augustus 2023

Pelgrimspad etappe 1 ( amsterdam centraal naar Amsterdams bos)


 

Het was allemaal wat twijfelachtig, ik had in mijn hoofd om eerst maar eens naar Den Bosch af te reizen en daar dan alvast het einde van het eerste deel te lopen, maar kwam tot de ontdekking dat er dus geen bus stopt bij het begin of eind punt.hoe je het ook wil zien van de elfde of twaalfde etappe, dus dat is even flink balen. dus ik besloot dan toch maar gewoon te beginnen bij het begin. Amsterdam naar het Amsterdamse bos... op mijn nieuwe schoenen slechts 18 km dus dat is te doen. dat zou ik als het mee zit, en het is grotendeels verhard in 4 uurtjes klaar moeten zijn.. .

Het weer had regen voorspeld maar goed ik heb een regencape en die doet wonderen.. en anders ben ik vlak bij huis, dus daar kan ik het wel drogen.

Na een redelijke slechte nacht, toch om 7.15 uit bed om te gaan wandelen. Inmiddels mijn nieuwe schoenen aan en ook nieuwe anti zand in de schoenen hoesjes. Eerst had ik afgeknipte sokken maar nu  twee mouwen van een oud t shirt met lange mauwen wat net zo goed werkt. En wat dunner is dus minder warm met lopen.. het lijken  nu een soort overschoen. Maar het doet waarvoor het is bedoelt. 

De bus op tijd gehaald en de reis ging prima, aankomst in Amsterdam helemaal volgens planning, alleen ontbraken de bekende aanwijzingen in Amsterdam, pas in het Amsterdamse bos zag ik de eerste, daarbij kwam dat het boekje ook niet helemaal duidelijk was dus ik was superblij met mijn Komoot. Die heb ik veel gebruikt. Het dwalen door Amsterdam doet me altijd goed zeker als je op plekken komt waar je niet vaak bent geweest. Ook nu weer het begijnhofje bezocht. Blijft mooi, wel even onhandig om daar binnen te lopen net 2 minuten voor de mis begint..voor 3 mensen. Maar goed ik heb snel mijn foto’s gemaakt en ben daarna vrij snel vertrokken nadat ik natuurlijk een kaarsje had gebrand en het geld doneerde in een metalen bakje wat niet getraind was op zachtheid.. net na het dominus etc gooide ik de muntjes erin gaaf iets meer geluid dan ik had verwacht. Gelukkig heb ik niet nog heel hard geroepen sorry.. 

De kerk uit en even toch wat foto’s gemaakt van het hofje. Er stond nog een prachtig beeld die ik graag wilde zien dus ik liep tegen beter weten in door een poortje waarop stond alleen voor bewoners. Maar ik dacht ik doe alsof ik gek ben.maar werd dus terug geroepen. Helaas. Maar was te proberen. Dus ik maar in het Engels me verontschuldigd.

De tocht door Amsterdam was leuk, mede omdat je nu met andere ogen loopt. Helaas waren er onderweg drie keer  werk aan het weg met als gevolg dat je dus het zelf maar moet uitzoeken. Gelukkig had ik het geluk dat ik de Komoot bij me had op de telefoon. Zo kon ik dus heel snel een andere route uitzoeken. Maar fijn is anders. Zeker als je daardoor een mooi stuk mist. 

Ook moest ik een stuk door het Vondelpark. Wat is dit een groot en mooi park. Daarna ging ik door het Amsterdamse bos. Prachtig gebied en groot,  moest zelfs een berg beklimmen wat leuk was en je een prachtig uitzicht kreeg over een groot grasveld. Waar heel veel honden lopen.. met baasjes die al dan niet de controle over de hond hadden. 

Wel liep ik stuk op viaduct waar ik over de A9 moest gaan maar dat was ook afgesloten. Dus ik wederom met de Komoot in de weer en ja ik vond een alternatieve route. Dus die gaan lopen. 

Uiteindelijk kwam ik op het pad uit waar ik moest zijn. En kon ik de weg vervolgen. En ik mocht ook door het gebied met de koeien.., die bruine met van die echte horens. En ik heb het daar niet zo op om eerlijk te zijn. Dus ik was blij dat ik ze pas op het laatst zag zeker toen ik zag dat er twee meiden steeds dichter naar de groep liepen om denk ik ze te aaien of te slachten ik heb geen idee… maar er was er al eentje die ineens opsprong en hij  ging hun kant op dus ik dacht alleen maar.. oh gelukkig  ze hebben mij niet door.. en ik ben er bijna uit. 

Het laatste stukje was goed te lopen, al was het nog een behoorlijk stukje lopen naar  de bushalte Schiphol oost, maar na 25 km in plaats van 18. dan kunnen die paar er ook nog wel bij. 

Gelukkig op tijd en de bus naar Alphen gehaald en daar valt me altijd op dat de chauffeurs altijd net bekenden ik de bus gesprekken aangaan en dus niet echt op de weg letten. Vaak denk ik dan waar is het bordje met niet praten met de chauffeur.. 

 







 
gemaakt van een oud t-shirt om zo te voorkomen dat ik steeds zand en steentjes in mijn schoenen heb als ik wandel in korte broek..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten