donderdag 3 augustus 2023

Berlijn dag 4

 

Wat ben ik toch soms ook onhandig dat ik de blog van de dag er na al gepost heb met de recensie over de film Barbie in Berlijn.. en deze dus ben vergeten ben. dus bij deze...

Wat gaat het toch snel, inmiddels dag 4 op het programma staat vanmiddag een freetour wild Berlijn, maar aangezien het zondag is, er veel regen is voorspeld , ga ik maar eens wat minder bekende musea bezoeken, wie weet ga ik leuke nieuwe dingen ontdekken. .

Redelijk vroeg weer wakker de stad roept dat is duidelijk. Dus we gaan, helaas heeft gisteren de salade met olijven in mijn tas gelekt naar als gevolg dat mijn tas een soort van zurige lucht uit ademt , ach ook dat went. 

Gelukkig heb ik genoeg aftershave op gespoten zodat ik hoop dit het over geurt. 

De trip gaat naar een museum dat ik niet ken Martin Gronius  bau.. zit vlak bij check point charley kan ik ook mooi meteen twee vliegen in 1 klap slaan kan ik de luchtballon zien die ik zag in de film over de vlucht uit oost Duitsland met de hete luchtballon.. dan is dat losse eindje ook afgesloten.  

Het Martin Gronius bau was een prachtig museum, mooi groot gebouw, moest wel mijn tas in een kluisje doen, maar die ging niet op slot, dus probleem ik er een muntje in van 50 cent maar dat was het ook niet dus die moest er weer uit maar dat ging niet muurvast.. dus gelukkig zag ik in een kastje een plastic muntje die je er zo uit haalde en die paste wel.. .

De expositie was aardig niet indrukwekkend, Afrikaanse moderne kunst, wel wat aardige stukken maar niet helemaal mijn ding. 

Daarnaar naar Check point Charley, helaas bleek de ballon niet daar te liggen wat men had verteld dus jammer. Toch wel mooi om even te kijken naar de expositie over de oorlog.. dat hoort zo bij Berlijn voor mij,

Daarna kop thee gedronken in de Akademie der kunste. Waar je ook gratis naast het toilet kan. 

Alvast naar de Alexanderplatz gegaan waar de tour begint, er was ook een kerk die ik graag wilde zien dus die kon ik ook mooi binnen gaan. Daarna een lekkere salade gegeten en genoten van de mensen waar je zo heerlijk naar kan kijken . 

Helaas een uur voor de tour kwam het bericht dat de tour gecanceld was, na eerst hartstocht gevloekt te hebben besloot ik wijs te zijn en mijn eigen plan te trekken. Dan maar wat ik voor maandag had bedacht, juist naar  das neuen galerie, dus daar naar toe. Aangenaam verrast wat een diversiteit aan werk, beeldhouwwerk schilderijen etc maar ook modern werk wat ik erg kan waarderen , nadat de ik alles had bekeken besloten om naar naar het kunstgewerbe museum te gaan. Was vlak bij het andere museum en ik dacht nooit weg doen. Het was duidelijk dat het in voormalig oost was, maar wat een grote collectie, maar vooral dingen waar ik minder mee heb, behalve de design afdeling en de mode, dat vind ik erg leuk om te zien. Mooie kleding uit die tijd. 

Aangezien ik minder heb met zilverwerk en aardewerk en laat staan relie kunst was ik toch nog vrij snel klaar ik dit museum maar wat wel de moeite waard was was wel design en kleding.

Daarna ben ik naar het kunst forum gegaan, mede omdat het om de hoek ligt en het dus wel handig is om het meteen te doen. Ze hebben een prachtige collectie Rembrandts, Frans Hals. RafaĆ«l alleen wel jammer dat je eerst door een giga relie schilderijen  moet, al moet ik bekennen een paar schilderijen spraken me enorm aan, zeker het schilderij van de heilige Sebastiaan.. die raakt me altijd weer.

Nadat ik alles had bekeken incluis de tentoonstelling over ufo’s dacht ik alleen maar mooi nu eten. Dus ik ben naar Postdammer platz gelopen om daar te gaan eten , kwam per ongeluk terecht bij Saravanaa  bhavan werelds no 1 vegetarische restaurant Chain gegaan, moest even wachten buiten maar toen kreeg ik ook wat. Een Soedanees voorgerecht , deegballen met  twee sausjes en daarna ben ik aan de birini gegaan met champignons heerlijk met een uien sausje erbij eigenlijk een beetje waterige yoghurt met rauwe ui, maar erg lekker. Voor het eerst zat er kardamon in mijn eten wat ik verbazend lekker vond. Dit restaurant bij de Potsdammer platz is een aanrader. Ik ga er vaker eten als ik in Berlijn ben. 

Daarna rustig maar het hotel gegaan waar ik natuurlijk met een ijsje en een kop thee de dag heb overdacht .






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten