zondag 27 augustus 2023

pollepel

 

Tja als je alleen woont en je moet ineens iets op je rug doen, waar je niet bij kan op de een of andere manier.... bijvoorbeeld een zalfje op iets smeren, is dat gedoe.

Je kan ook niet elke dag, of 2x per dag bij je buren aanbellen of sterker nog langs de dokter gaan om de assistente dit te laten doen.

Dus toen mijn moeder jaren geleden iets moest insmeren op haar rug, en daarom ben ik zo gek op mijn moeder, dat mensje van bijna 90, zit dan in haar hoofd te bedenken hoe ze dat nou het beste kan doen.. ze tobt wat, ze bekijkt het van alle kanten en ineens heeft ze de oplossing

Deze oplossing is te mooi om niet met jullie te delen en ik moet zeggen dat ik hem ook al regelmatig toepas, dus hij werkt echt

Je pakt een spatel, zon platte, je doet er een plastic zakje om, dit voor de hygiƫne, en het is wel slim om die met iets vast te zetten, de eerste keer dat ik het deed bleef het zakje dus op mijn rug plakken.. is ff ingewikkeld om hem dan weer er af te krijgen. dan doe je wat je moet smeren op de plek waar je niet bij kan op de spatel en met de spatel smeer je gewoon dat plek je in, of je hele rug, alsof je een borstel gebruikt voor je rug te schrobben..

Natuurlijk vond ik dit geniaal, maar ja het raakte wat in de vergetelheid, totdat ik ineens zelf voor dit probleem stond.. en dan plop daar was het idee van mijn moeder.

Dus ik ook met de houten spatel in de weer en het werkt perfect.

Daarom dacht ik wil dit even delen met jullie zodat jullie,mocht je alleen wonen, of mensen kennen die daar tegen aanlopen, deze tip kunnen geven. Weet namelijk niet of men hier al in de wetenschap iets op heeft bedacht. maar dit is zeker veel goedkoper dan als je iets koopt wat men er voor heeft ontwikkeld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten