woensdag 25 december 2019

Kerst is... a wonderful time...

Op kerstavond in de auto , onderweg naar mijn moeder die in het verre noorden woont,. voor de westerlingen dan, voor mij en mijn buuf, beiden uit Groningen is dat niet zo, we stappen in de auto en rijden.. we komen er wel

Op kerstavond, had ik in de auto twee kaarsjes gezet en eentje boven voor mijn raam thuis, dit met de bekende reden die iedereen weet... als je mijn blog hebt gelezen, en het was prachtig de foto's te ontvangen via insta, via facebook, via messenger en app van vele kaarsjes die al branden.. heerlijk en mooi. het geeft hoop en en een hoop licht..

Maar goed, Sky radio aan, waar ik van geniet tijdens de rit naar mijn moeder tijdens de kerst, Chris Rea zint.. im driving home  for Chrismas. en ik denk ja ik ga naar huis.  maar het is niet mijn thuis.. dat is in Alphen, al voel ik me tegenwoordig overal thuis.. het jaar 2019 heeft prachtige vruchten gegeven, mooie dierbare herinneringen die ik koester.. het heeft me meer gebracht dan ik had gedacht toen ik op ouderjaarsavond met de vrienden Rick en Chris, onze wens voor het komende jaar in de safe legde.. wat wij hoopten te bereiken.. het is mooi als je dat dan terug kan lezen samen.. en weten dat het je gelukt is..  ik heb een gouden jaar gehad.. dat soort dingen gaan door mijn hoofd tijdens het rijden op kerstavond

Terwijl ik lekker door kan rijden, zoals ik had verwacht is het op kerstavond na 19.00 rustig op de weg. af en toe en verdwaalde auto die ook rijd maar het is rustig, je kan goed doorrijden.

Bij aankomst was mijn moeder al helemaal blij dat ik er was. We begonnen zoals te verwachten was meteen te kletsen, een kop thee me cake erbij. erg leuk en goed. genieten met mijn moeder. heerlijk gepraat en voro we het wisten was het 0.00 dus we moesten naar bed. mijn moeder meteen we slapen uit hoor morgen, daar is ze erg van, en ik ook.. ze heeft een heerlijk logeerbed. ik neem dan de geluiden van de buurman voor lief, je hoort hem snurken en winden laten. maar ach als je moe genoeg bent hoor je het niet.

De volgende ochtend om 10 uur op heerlijk, daarna de nodige voorbereidingen voor het eten met mijn moeder, ik wilde nog even gaan tanken, dat doe ik het liefst vertrekken met een volle tank zodat ik me geen zorgen hoef te maken over de terugweg of ik er kom. Dus ik even snel de auto pakken om tot de ontdekking te komen dat ik niet mijn lichten had uitgedaan. dus ik had geen stroom meer.. dus de anwb gebeld, en dat was ideaal, hij was er binnen het uur, even snel de auto aan de klemmen en hij startte weer, geen punt hij was binnen 3 minuten gedaan, ik moest wel een 20 min rondrijden maar dat is geen punt, ik heb maar even een stukje gedaan van de memorie lane. niet langs de asplek van mijn vader, want ja dan moest de auto uit en dat kon niet.. dus gewoon lekker gereden. Daarna getankt en naar huis. Mijn moeder had inmiddels de soep warm voor mij broer had ze een kippenpoot net als voor haarzelf en ze bakte voor hem ook een eendenborst zodat hij ook wat lekkers had met kerst. 

Inmidels had ik al een tas vol met eten meegekregen, er zat van alles in aan lekker dingen waarbij ik dacht. okay dat word een volle kerst

Mijn broer kwam om 13.00 en wat is het heerlijk, we hebben een hele simpele maaltijd gehad, met rijst, kip en kerriesaus, ik had nog een paar pakken zelfgemaakte appelmoes meegenomen zo ook stoofpeertjes,  en als toetje een ijsje. niks geen geks of overdreven dingen als wat dan ook, maar gewon tot de basis.. gewoon normaal en het is lekker. heerlijk genoten.. 

De soep was heerlijk en het was goed om zo met z'n 3-en te zijn sinds jaren weer..  het was een vreugde en ik had de kerst helemaal in mijn genen en in mijn ziel. ik straalde.. Het was iets wat ik zo dierbaar vind en zo geweldig vond hoe dit voelde. geweldig.. 

Na het eten nog even gezeten met een kopje thee  en daarna terug naar huis gereden.. en wederom als je rond 17.00 vertrekt is het doodstil op de weg. er zijn bijna geen auto's dus het is heerlijk.. genieten 
Sky radio weer aan en heerlijk rijden en meezingen met de kerstsongs. Wat is kerst toch een heerlijke tijd als je je er voor openstelt en het niet meer ziet als een verplichting maar als een mooi cadeau dat je hem met je dierbare familie kan vieren ( mede omdat ze er nog zijn...).. en bij ze kan zijn.. het thuis komen het er zijn, er mogen zijn. waar je altijd welkom bent.. wat mooi en goed, ik hoop dat iedereen dat zo ervaart en zo kan ervaren. door juist te kijken naar de mooie dingen de pareltjes die je samen hebt..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten