woensdag 4 mei 2022

klaar voor de reis.......

 

Het leek er even om te spannen of ik het wel of niet zou redden, maar het is gelukt het inpakken..

Dit keer reizen we met alleen handbagage dus moet je even extra goed nadenken over het wat en hoe en hoe dan. 

Gelukkig kwam het bericht dat het weer in Athene allemaal zo rond de 25 graden is, dus dat gaat lekker worden, dit maakt het een stuk gemakkelijker om in te pakken. 

Er hoeft maar 1 broek mee die ik aan doe, mijn korte broek, daarnaast maar 5 t shirts, 6 paar sokken, slaapshirt en 6 onderbroeken, eentje extra voor je weet maar nooit hoe het Grieks eten valt, daarnaast natuurlijk de dingen die ik echt niet kan en mag vergeten, zoals  mijn opladers, mijn stekkerdoos, mijn toiletspullen, en verder heel veel sultana's en aanverwante artikelen.

Daarnaast moest er ook nog mijn dompelaar en een grote beker en heel veel theezakjes mee.. want in Griekenland schijnen de Grieken vooral koffie te drinken en geen thee, stekkerdoos voor de vele kabels, en altijd een wereldstekker voor het geval dat. Dus meestal neem ik niet zo heel veel theezakjes mee maar dit keer dus wel omdat ik altijd in een cafe kan vragen om een kopje heet water om dan mijn eigen meegebrachte zakje thee in te dopen.

De inpak methode is in de loop van de reizen wel veranderd, legde ik vroeger altijd stapeltjes in de koffer, tegenwoordig, leg ik al mijn kleding half uit de koffer, niet opgevouwen behalve dan het klein spul, zoals ondergoed en sokken, en als alles goed ligt ga ik dus de rest van de spullen inpakken, in het middengedeelte, ik leg alles zo neer dat ik vanuit de randen inpak waardoor de ruimte zich helemaal vult, en als alles in de koffer zit, de meeste dingen, zeker de sultanas zonder doos maar gewoon losse verpakkingen, dan vouw ik mijn kleding er over heen, zodat alles mooi in het gareel ligt en dat het mooi verpakt zit. Dit jaar heb ik voor de zekerheid nog een paar oude teenslippers meegenomen voor in het hotel waar ik dan mee kan ontbijten etc, maar die blijven uiteindelijk in Athene achter, want ik heb genoeg paren die eigenlijk net niet meer  lekker lopen maar die nog niet weg hoeven maar op deze manier kan ik dus heel mooi dat regelen, zonder dat ik dus te veel mee neem.

Alles in de koffer en dan komt het moment van wegen.. hoe zwaar zou het zijn.. blijk ik maar 9 kilo te hebben met mijn weegschaal al weet ik nu al dat het meer is op de weegschaal van Schiphol maar aangezien we toch meteen door de douane gaan, hebben we het geluk dat we niet worden gecontroleerd met de bagage hoop ik..

Kortom we zijn klaar voor de reis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten