zaterdag 28 mei 2022

Eten bij Rene ( teametentje)

 

Afgelopen donderdag waren we met veel mensen van het team waarin ik val, uit eten bij René in Leimuiden..

Ik had er oprecht zin in en zag er dan ook heel erg naar uit. Om 17.10 zou vriend en collega Martin mij komen halen, om zo samen onderweg te gaan naar Leimuiden.

Ik had al bedacht dat ik maar bij de bushalte zou gaan staan vlak bij mijn huis zodat we meteen door konden rijden. 

Martin kwam met de auto van zijn vrouw die helemaal elektrisch is, ik heb wel vaker in een elektrische auto gezeten maar dit keer zat ik alleen met hem erin en besefte ik ineens dat er geen geluid is. dat het gewoon geluidloos is, en wat mis ik de motor. maar ik ben wel onder de indruk. al besef ik me ook dat je eigenlijk in een een soort van elektrische kooi rijd en bij een bliksem inslag ben je toch mooi het haasje denk ik dan.

Maar goed we hadden even moeite om het restaurant te vinden maar toen we er aankwamen waren er al een aantal collega's.

We zochten ons plekje en terwijl we onze plek hadden ingenomen, konden we meteen wat te drinken bestellen. Langzaamaan druppelden steeds meer collega's binnen en kwam de tafel al aardig vol te zitten.

Ondertussen was inmiddels 1 van onze collega's gedoopt met wijn en sinaasappelsap door een onhandige stap van een serveerster en was ze even naar huis gegaan om zich te verkleden, ze kwam terug in een keurig zwart ensemble wat ik dan toch wel veel beter vind staan.. Ooit hoop ik de school zover te krijgen dat iedereen op school, of helemaal in het zwart loopt of in ieder geval iets zwart aan heeft lijkt me zo leuk.. dus ik ben dit aan het opbouwen.. ik geef tegenwoordig vaak stickers aan leerlingen die helemaal in het zwart lopen en op de een of andere manier komen er steeds meer leerlingen in het zwart dus mijn campagne werkt.

We konden bestellen en ik kreeg net als ieder andere een kaart maar die stond met daghapachtige gerechten. veel vlees en vis, niet echt iets speciaals, maar echt zoals je noemt een daghap voor de snelle trek.  De voorgerechten waren ook niet echt geweldig, maar gelukkig ben ik een verga dus hadden ze een nog een andere menu kaart waaruit ik mocht en kon kiezen en dat was meer naar mijn smaak. namelijk een voorgerechtje met champignons verwarmd in de oven met kaas en kruidenboter. met brood. dit maakte ik vroeger ook vaak thuis, als hoofdgerecht koos ik voor de kaasfondue.

Het ging vrij snel en ineens hadden we dus het voorgerecht, die van mij was heerlijk, daarna kwam het hoofdgerecht wat ook erg lekker was met veel groente maar de kaasfondue vond ik wat waterig wat ik erg jammer vond maar  verder wel prima

Als toetje nam ik de dame blanche ook erg mooi en lekker

Tijdens het eten hadden we veel lol met elkaar en hebben we ook erg genoten van de gerechten en het weer eens sinds jaren met elkaar uit eten te kunnen.

Rond half 10 besloten we op te breken en ieder weer zijn eigen weegs te gaan... 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten