vrijdag 13 mei 2022

altijd 4....

 

Het zijn altijd de kleine dingen die me opvallen, weet ook niet waarom, noem het oog voor detail, of wat dan ook, maar in Griekenland heb ik natuurlijk heel veel Griekse salades gegeten, mede omdat ik het lekker vind bij de gerechten en er zijn helaas weinig keus vaak voor een vegetariƫr, al is het wel al beter dan het ooit was, al hebben we 1 avond ergens gegeten waar ik het moest doen met een Griekse salade, een plak geroosterde kaas, wat eigenlijk gewoon rubber leek en de tzatziki met brood, gelukkig ben ik niet de lastigste met het eten.

Dus dat was geen probleem. gelukkig zijn er ook genoeg broodjes falafel en noem maar op, dus ik ben totaal niets te kort gekomen.

Echter terug naar de Griekse salade, in Nederland weet ik het niet, maar in Griekenland viel het me op dat er altijd maar 4 olijven in de salade zitten, het maakt niet uit bij welke tent je eet of zit maar het is altijd 4 olijven in de salade, variĆ«rend van groot en klein maar het is maar 4, dus ik was, zoals men mij kent, nadat me dit al was opgevallen nog eens extra op gelet bij elke salade en nergens was het anders steeds 4, dus ik dacht ik ga dat eens vragen hoe dat zit.. 

We waren de laatste avond bij een restaurant waar we al eerder hadden gegeten, waar we als vrienden werden onthaald, wat ik wel wat overdreven vond maar het was wel leuk. We hadden besteld etc, natuurlijk ook de bewuste salade en ja hoor inderdaad weer 4 olijven, zwarte olijven.. terwijl ik eens rondkeek bleek dat op een andere tafel ook deze salade stond met inderdaad 4 olijven..

Kortom tijd om dit vraagstuk op te lossen leek me, maar helaas aan de ober die ik het vroeg, zei nogal boos.. hoezo had je dan meer olijven gewild.. nee dat was niet de vraag, de vraag was waarom dat is.. ik kan me namelijk niet voorstellen dat men steeds vier olijven aftelt bij een Griekse salade, ik zou denken gooi er een handje vol in  en zie maar, maar dit is keurig afgepast, Dacht nog even dat misschien de olijven heel duur waren maar dat niet. maar bij naspeuring op het internet bleek dat het inderdaad in het recept staat dat je er 4 of 6 zwarte olijven in moet doen.. waarom is mij een raadsel.. maar dat zal wel komen omdat ik geen Griek ben.

Zal het eens navragen bij een oud leerling die een Grieks restaurant heeft of er een betekenis voor de vier olijven of het ergens voor staat.

als ik een antwoord heb kom ik er op terug in een blog


Geen opmerkingen:

Een reactie posten