maandag 30 mei 2022

om af en toe in London te zijn

 

Aangezien ik erg gek ben op streetart, ik weet er niet zo heel veel van, zoals sommigen die met namen gooien alsof het niets is, ik geniet ervan wat ik zie, en verdiep me niet in de namen.. ik vind deze creatieve uiting zo mooi en goed dat ik ervan geniet.

Lang geleden was ik in Berlijn waar ik een muisje vond van gips, ik weet dat een vriend van vriend Erwin deze muisjes maakt en ik was dus extra blij nu nu ik dan ook een muisje had, deze heeft jaren in een vitrinebak aan de muur gehangen. 

Ineens was er Gregors art, een man die zijn gezicht met diverse uitdrukkingen heeft gemaakt in gips en deze over de hele wereld aan het verspreiden is, ik vind ze geweldig deze hoofden, dus ooit heel lang geleden heb ik een hoofd van hem aangeschaft en samen met het muisje op een witte plank gemaakt en deze in mijn gang gehangen vrij hoog, omdat deze kunst uitgingen vaak erg hoog hangen  op muren.

Op een streetart tour door London kwam ik in Broccoli lane, waar de hele straat vol hing met nep Broccolie, het verhaal gaat dat op een dag een kunstenaar steeds overal echte broccoli op hing in deze straat en dat vonden de bewoners zo gaaf dat er een soort van kunst is ontstaan en dat er nu overal in die straat diverse vormen van broccoli hangt.. dus ik was om vooral door het verhaal. 

Deze week kreeg ik bericht van de Britsch Airway dat ik mijn vouchers kon inwisselen voor geld, dus dat heb ik maar gedaan en daardoor kon ik een nieuw stukje streetart kopen, namelijk de Broccolie blanco.. en natuurlijk weet ik het, het is massa productie etc maar toch weer een stukje van een dierbare stad in mijn huis

zo heb ik inmiddels diverse stukjes streetart uit Berlijn, Parijs en dus binnenkort uit London in mijn huis..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten