maandag 2 mei 2022

dagje uit met de mannen Rotterdam

 

Eindelijk was er weer eens tijd om af te spreken met de mannen, het was lang, te lang geleden dat we elkaar hadden gezien, vandaar dat ik superblij was om ze te zien.

Toen ik aan kwam rijden zaten de mannen al klaar aan de kant van de weg omdat bij hun huis alle parkeerplekken bezet waren wegens de kermis die bij hun om de hoek was.

Ze hebben me meteen de goede kant opgestuurd zodat ik mijn auto op een andere plek kon parkeren.

Na de begroetingen hebben we de benenwagen genomen om naar de kunsthal te lopen waar een expositie was waar ik al een keer was geweest, maar ik vond het wel de moeite waard om hem nog een keer te zien. zeker de filmpjes van Joris, Job en Marieke. geniale animaties met grappige details.

Natuurlijk moesten we eerst aan de thee met gebak want we hadden iets te vieren. Toen we eigenlijk ver buiten onze tijdsslot naar binnen gingen, bleek dat nog maar een uurtje hadden maar ach dat was ook geen probleem voor ons dan maar wat minder zien, al hebben we nadat we heel lang zijn blijven hangen bij de eerste expositie nog best snel de rest bekeken van de tentoonstelling. Er was op de bovenste verdieping een nieuwe expositie die ik erg  indrukwekkend vond, we konden helaas niet het filmpje afzien van de vrouwen die hun verhaal vertelden wegens te weinig tijd, maar wat wel indruk op mij maakte was het filmpje waarbij de muzikanten op oude wapens muziek maakten.. het was heel bizar om te zien en te horen, de wapens die zoveel mensen hebben gedood, en die dan hun zwanenzang laten horen.. iets om stil van te worden.

We waren nog druk bezig met een foto expositie toen we werden geroepen door de stem die vertelde dat het museum over 5 minuten ging sluiten, dus we moesten opschieten was eigenlijk de boodschap. dus dat hebben we maar gedaan, snel nog naar de genderneutrale toilet, wat bij sommige bezoekers nogal wat verwarring schept maar wat ik een hele goede set vind van vele publieke toegankelijke ruimtes, al is het wel jammer voor de mannen die nu ook vaak in de rij staan omdat zoveel dames ook moeten, en we weten dat dames vaak veel meer tijd nodig hebben dan een man. maar dat is de keerzijde van de medaille maar ook prima, zo duren de pauze's tenminste ook korter in het theater

 Chris had al een afspraak geregeld bij PHO een vietnamees restaurant vlak bij het station, dus daar zijn we gaan eten. Heerlijk eten, het was wel jammer dat ze eigenlijk niet echt een dessert hadden, op de kaart stonden er 6 en er waren uiteindelijk maar 2, en dat was met jelly en daar ben ik niet zon fan van, dat glibberige spul op je bord.

Dus we besloten om maar een ijsje te halen bij een zaak die bekend staat om zijn ijs kwaliteit, en ik moet zeggen het was heerlijk ijs al kon het niet tippen aan het ijs in Athene. maar het was alsof ik er nog was, want elke avond namen we een ijsje als afsluiting van de mooie dag die we hadden gehad.

Na het eten en het ijsje zijn we terug gelopen naar het huis van Rick en Chris waar ik de auto pakte om naar huis te gaan, dit ook omdat ik nog wel wat moe was van de reis naar Athene.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten