woensdag 4 oktober 2023

Wensen en grenzen 2023

 

Elk jaar hebben we bij ons op school Wensen en Grenzen waarin we aandacht besteden aan diverse onderwerpen, zoals transgender, seksuele diversiteit, alcohol en drugs,  loverboys, alles voor geld waar in ook een stukje over dealbreakers, over vloggen over een bepaald onderwerp, kortom we hebben het behoorlijk goed voorbereid, we wisselen zoveel mogelijk filmpjes af met de inhoud van het programma om zo er voor te zorgen dat de leerlingen hun aandacht er bij kunnen houden.,

Aangezien we deze onderwerpen erg belangrijk vinden hebben we besloten er twee hele dagen aan te besteden in de hoop dat het beklijft en dat het dus door de leerlingen zal worden opgepakt, al besef ik mezelf heel goed dat veel leerlingen dit aanhoren, maar op een gegeven moment gaat het langs ze heen omdat ze moe zijn en murw, dus ik begrijp dat heel goed. maar toch we hebben er aandacht aan besteed en dat is zeer belangrijk vind ik. 

Ergens blijft er wel een zaadje liggen dat misschien ontkiemt en waar de leerlingen dan hun voordeel mee doen naar ik hoop, al is het puberbrein behoorlijk ondoorgrondelijk dat weet ik inmiddels.

Toch blijkt dat het nog zeer nodig is, bij bepaalde lessen breekt soms letterlijk de hel los, omdat men geschokt is, men overstuur is omdat men ineens op het verkeerde been staat.. heel bijzonder allemaal.. maar het blijkt dat deze lessen nog steeds heel erg nodig zijn.

Dit jaar hadden we de onderwerpen:

Loverboys

Seksuele diversiteit

taal en grof taalgebruik

vapen en snuss

seksueel gedrag

alles voor geld

vlog maken

de film anders

voedselbank 

 

Zeer gedifferentieerd maar ook wel veel over gezond seksueel gedrag..  ook de seksuele diversiteit is benadrukt.. maar ook de armoede in Nederland en het taalgebruik van leerlingen tegen elkaar. kortom we hebben het divers gemaakt


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten