woensdag 25 oktober 2023

Berlijn in de herfst ( dag 3)

 

Vandaag een soort  van uitslapen voordat we naar het concentratiekamp gaan. Gisteravond zijn we eerst opzoek gegaan naar een plek om te gaan eten, we liepen heerlijk totdat we besloten om pizza te gaan eten dus wij terug naar de buurt waar ons hotel staat. Meteen even langs de supermarkt, ik moest nog ff een pakje thee halen want mijn voorraad slonk sneller dan van te voren bedacht.  Heerlijk pizza gegeten al viel me wel op dat hij een hele zachte bodem had, en hij vulde als een malle, voor het eerst in mijn leven heb ik geen hele pizza opgegeten . Bijzondere ervaring, na het eten terug naar het hotel. Nog even opgenomen dingen bekeken op de I pad en laat gaan slapen omdat we toch konden uitslapen. Het is tenslotte vakantie.  Het is vreemd ik sta dezelfde tijd op van te voren als thuis maar hier vliegt de tijd voorbij moet me elke keer weer een soort van haasten. 

We waren ruim op tijd. Snel wat broodjes gehaald voor op het concentratiekamp en met de metro naar het station waar we dus de overstap gemaakt hebben . Door naar Oranienburg, waar we met de bus naar het concentratiekamp hebben gemaakt. We kwamen mooi op de bedachte tijd aan en besloten om meteen het voormalig concentratiekamp te bezoeken. Het blijft  indrukwekkend, ik word er stil en vooral ook overspoeld met emoties. Gelukkig waren we met z’n tweeën en konden we praten.  We hebben eerst het eerste gedeelte van het kamp gezien en zijn daarna buiten de muren van het kamp wat gaan eten . Ik vind het nl heel bizar om op zo’n plek te gaan zitten eten. De meeste indruk maakt op mij toch wel de plek waar veel mensen zijn vermoord of gemarteld. En kan dan ook boos worden als ik dat mensen  zie zitten eten. Dat gebeurt dus vind ik zo respectloos. Maar goed nadat we alles gezien hadden zijn we terug gelopen  naar het station om terug te gaan naar het centrum. Mijn raderen begonnen te draaien want tja wat nu had hier een hele dag voor uitgetrokken. Dus terwijl we terugliepen  zei ik kom laten we naar het Sony centrum gaan. Dit was ff zoeken we moesten via allerlei omwegen daar naar toe. Via hoofdstation naarder Sony centrum, daar kom ik duidelijk heel weinig want ik kon het niet eens vinden. Maar uiteindelijk wel gevonden en er rond gekeken om door de oog van Jeroen de m te zien van de Mac.. dus daar wilde hij drinken en eten.. heb ik weer kom er nooit en nu dus 2 x in 1 week. Wel een vreselijke lelijke beker gescoord die dus mee naar huis gaat voor vriend Bas. 

Voor de avond gaan we naar dark matter, ben er natuurlijk al geweest maar volgens mij blijft het boeiend dus waarom ook niet 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten