dinsdag 10 oktober 2023

Voedselbank

 
Afgelopen vrijdag hadden we ons jaarlijkse inzamelingsacties voor de voedselbank. De tweede klassen gingen een ochtend langs de huizen om iets van anderen op  te halen voor de voedselbank.

Van te voren was al heel duidelijk geweest en aan gegeven aan onze leerlingen ze mochten geen geld aannemen of vragen, ze mochten ook geen open verpakkingen aannemen, en ook geen eten om zelf op te eten, maar ook niet bij de mensen naar binnen gaan, je weet nooit wat daar dan kan gebeuren.
Gelukkig weten onze leerlingen dat heel goed, en dat is prima.

We hebben ook aangegeven op de flyer die we verspreiden in de buurt, dat we kwamen ,dat onze leerlingen zich kunnen identificeren met hun schoolpasje, ze kregen een brief mee waarop stond dat ze voor de school iets kwamen halen.  Tevens stond ook hierboven wat we tegen de leerlingen hadden gezegd maar ook dat we geen aangebroken spullen meenamen een ook geen spullen die over de datum zijn.

De leerlingen vinden het altijd wat spannend om te gaan, mede omdat ze dus toch bij vreemde mensen moeten aanbellen en dan iets vragen.. het is erg leuk, want ze leren daardoor ook netjes te reageren, ze leren ook om iets voor een ander te doen. ik vind dat een hele mooie actie deze.

Toch is het verbazend  wat ze allemaal meenemen die kinderen er zitten spullen bij dat je denkt wat is dit nou, maar het is ook erg leuk om te zien, hoeveel mensen nog steeds geven voor de voedselbank en dat is mooi en nodig, heel hard nodig in onze maatschappij.

Kortom ik vond het erg leuk en boeiend wederom dat ze dit hebben gedaan en ze zijn heel trots dat ze zoveel hebben gekregen dat vind ik met name erg mooi.. 
Er was zelfs een leerling die al zijn knuffels mee had genomen om te doneren, ze hingen toch maar op zijn kamer dus ze mochten wel weg. vind ik dan zo lief 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten