woensdag 11 oktober 2023

lesgeven aan getraumatiseerde kinderen (dag 2)

 

Nou nadat we al veel lol hadden gehad over de druppels in de rode verf, ik voor mijn collega en studiegenoot had verrast met een witte mok met daarin twee rode stiften zodat ze iedere keer als ze een compliment kreeg een stipje mocht zetten zodat ze vanzelf een roze/ rode mok zou krijgen.. mochten we dan weer aan de bak met elkaar, we gingen wederom naar Utrecht met frisse zin en tegenzin, het is dat we onze certificaat willen anders denk ik dat we niet eens waren gegaan omdat we eigenlijk vinden dat de cursus niet bied wat het beloofd... het is het net niet, en soms helemaal niet.

Na mijn cursus antipest coördinator heb ik inmiddels wel begrepen  dat het lesgeven anders kan, daar moesten we het boek ook lezen, maar we gingen daar de verdieping in, we kregen  duidelijke handvatten en konden er mee aan de slag. Ook de valkuilen werden dus besproken, kortom dat was erg fijn en zo kon je ook zien wat allemaal anders kan .

Met keelpijn en ook wel wat tegenzin ben ik dus vertrokken naar deze cursus om er te zijn en mijn certificaat te halen, vond ik toch belangrijk en had geen zin om nog een keer te moeten gaan als ik deze zou missen. 

Het was weer eens chaos in mijn hoofd, ik dacht de trein van 8.25 en dat bedacht ik pas toen ik om 8.10 op het toilet zat, dus ik als een gek na mijn auto naar je het  station waar de trein net aankomt dus ik er naar toe gerend . Om daarna Iris een bericht te sturen dat ik in de laatste coupé zat.. waarop het bericht kwam je hebt een trein te vroeg… maar ook dat kwam goed. 

We zeiden beiden dat we eigenlijk geen zin hadden in deze training, het gedoe van de vorige keer zat ons duidelijk nog hoog. 

Bij aanvang van de lesdag stelde ze de vraag of we nog druppels hadden  verspreid..  het bleef er maar over doorgaan dat ik dacht alsof we het over een soa hebben iets met een druppel.

Waar ik op een gegeven moment toch moeite mee kreeg was dat verheerlijken van zichzelf bij sommige cursisten. Iemand had een filmpje meegenomen die we moesten zien omdat het gemaakt was door een oud leerling van haar, die dus haar had genoemd in de show… ik had het er niet uitgehaald. Maar de toon was gezet het werd weer iets van een soort wedstrijd waarin tegen elkaar moest worden opgeboden.. dat zelfs de open deuren nog eens werden  geopend zodat we bijna het zaaltje uitwaaiden. 

De dag was iets actiever maar ze sloegen nu totaal door we moesten over alles overleggen en bespreken, de werkvormen waren erg herkenbaar, daardoor voorspelbaar. Maar goed de lunch was prima, goed te eten ook dus dat scheelt alweer. 

Op een gegeven moment moesten we met stellingen naar buiten wandelen.. gevolg we liepen door Utrecht te dwalen erg leuk.

Aan het einde mochten we nog een uurtje luisteren en daarna mochten we naar huis met certificaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten