zondag 15 oktober 2023

Opleiding tot anti pestcoördinator...

 

Voor mijn nieuwe functie Anti pestcoördinator, volg ik momenteel een opleiding, die bestaat uit  4 les middagen in Amsterdam,  verdeeld over 2 lessen thuis via zoom, en twee in Amsterdam. 

Vandaag had ik de eerste les, tot mijn grote verbazing was het in een zaal die ik nog nooit had gezien, of niet kende van naam. De indruk was ook een beetje een van ik weet het niet, daarin tegen zit volgens mij dezelfde catering bedrijf in dit gebouw als bij de cursus Traumasensitief les geven aan leerlingen...  ze hadden in ieder geval het zelfde soort beleid.

Keurig op tijd had ik de bus vanaf mijn werk genomen naar Amsterdam schiphol om daar de trein te nemen naar Amsterdam Slotervaart. Wat wel lekker was dat ik nog wat tijd overhad om te lunchen,, dus ben ik lekker in een betonnen park gaan zitten te eten en rond te kijken. Je merkt meteen dat het najaar is maar het is prachtig weer.

Bij binnenkomst in het gebouw heb ik maar meteen de trappen genomen naar de tweede etage, omdat ik eigenlijk dat het lekkerste vind, gewoon de trap nemen en lopen, als ik kan en het is niet 20 etages hoog wil ik toch altijd wel lopen.

Bij aankomst kon ik meteen de zaal in waar de training werd gegeven, een prima zaaltje, daar niet van, maar wederom natuurlijk airco waar je dus meteen last krijgt van je keel..  maar goed dat is wat het is.

Er waren 4 groepjes neergezet om aan te schuiven, namelijk voor het vo en voor het bo. Ik kon me dus aan de tafel VO neerzetten. 

Ik kreeg al gauw een medestander aan mijn tafel en het was denk ik toeval maar er waren 4 van die groepjes en bij elke tafel zat 1 man... dus dat was goed geregeld.

De training begon, en ik vond het wel heel boeien wat deze meneer zei, al begreep ik uiteindelijk dat we dus eigenlijk het hele veiligheidsplan moesten screenen en herschrijven.. omdat het niet goed is volgens de wet etc.. dus daar vind ik toch wel wat van.. mede omdat ik eigenlijk heel veel info wil over hoe situaties aan te pakken etc. dus dat is een lastige voor mij even, daarin moet ik even omschakelen\

We kregen rond 14.30 een korte pauze, om daarna nog met elkaar aan het werk te gaan in groepen en diverse casussen te bespreken met elkaar waarvan ik sommigen heel herkenbaar vond en wat me ook meteen aan het denken heeft gezet dus het is wel goed deze cursus

De opdrachten om thuis te gaan doen zijn veel, heel veel zelfs.. dat ik ergens denk. doe maar niet, waarom moet het zoveel zijn.. kan het niet wat eenvoudiger. maar kennelijk kan dat dus niet blijkt wel...

Toch vloog de middag om en was het wel ene verademing in vergelijking met de andere cursus die ik woensdag moet volgen, de laatste dag.. van deze training over traumasensitief lesgeven.. en ik heb het idee dat we nu een hele kundige docent hebben die behoorlijk wat ervaring heeft opgebouwd in de loop der jaren waardoor ik dus veel kan leren...

Het was dus een zinvolle en zeker mooie en leerzame middag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten