woensdag 12 juli 2017

het gaat misschien toch wat worden

 Nou het stukwerk van Ron is nou ook niet echt iets om naar huis te schrijven.. 2 uur werk en eigenlijk zie je geen resultaat.. tenminste zo zie ik het. Lijkt me ondankbaar werk.. je moet dit doen, het is het voorwerk, maar men ziet er niets van terug.. net als met voorstrijk dat je uren aan het strijken bent met speciaal spul zodat je muur zich niet vol zuigt met verf en je dus heel veel nodig hebt. maar je ziet er niets van terug uiteindelijk omdat het allemaal bedekt gaat worden

Nadat Ron vol enthousiasme over zijn werk vertelde hoe dankbaar werk dit is.. heb ik eens goed gekeken en vraag me af waar hij die dankbaarheid vandaan haalt.. ik zie alleen maar witte vlekken in mijn badkamer... maar goed wie ben ik... ik zeg niets.
daarnaast zie ik een hoop kabels lopen en buizen etc. hoe ze dit gaan wegwerken.. daar hoef ik me gelukkig niet over te buigen, dat scheelt weer een hoop.

Maar inmiddels is het dag 3 van de 6 dagen to go.. dus het schiet op denk ik.
Gisteren kunnen douchen bij een collega van mij in Rotterdam waar ik mee  naar Berlijn ga over ongeveer 3 weken.. Vreselijk veel zin in om die stad weer te zien en om me weer te laten omarmen door deze stad. weer me één te voelen met die mensen daar maar ook met de sfeer die in de stad heerst...
Gromm.. heel vroeg uit mijn bed om te ontdekken dat de tegelzetter zo zijn  eigen tijdsschema heeft , hij komt te laat..  8.00 ben je heel vroeg op  en komt hij  later dan gepland. het rotte is dan wel dat je dus eigenlijk naar het toilet moet maar dat niet doet omdat hij elk moment aan de deur kan staan.. natuurlijk begrijp ik wel het regent dus kunnen ze wat later zijn... maar toch.. je wacht en kan niks..  we moeten het er mee doen.

Vandaag een druk mannetje René.. veel praatjes en een pretbek,.  hij doet zijn werk.. Komt blij binnen met heel veel tegels, heel veel cement, en  heel veel meer wat ik niet begrijp.. maar helaas, ondanks dat hij te laat was, hij had de tijd zou je denken, weer geen ontbijt op bed.... kortom het is veel. Hij bouwt vol enthousiasme, als een kleine gedrongen smurf mijn gang vol, zet over al wat neer, en vraagt na die tijd of het me in de weg staat.. Ja dat doet het maar ach het is maar voor een dag of 2, 3.....of what ever....

Inmiddels heb ik hem al voorzien van een potlood, de zijne was op en mij kennende heb ik dat soort dingen in huis... het een vrolijke potlood met een klompje er aan.. ooit gekregen van iemand maar nooit gebruikt. Toen hij hem kreeg, keek hij een beetje gek, vroeg meteen of het klompje eraf mocht.. ik zei meteen ja.. zag pas later dat er Ajax op de klomp staat.. denk dat ik nu de indruk heb gewekt dat ik fan van Ajax ben.. al is dat niet zo.. dat kan ik nu niet meer herstellen... Ik voorzie deze week een grote baksteen of zo door mijn raam.. of mijn afwatering van mijn douche gaat de andere kant op, dat als ik in de douche sta dat meteen al mijn water de gang in loopt..

  Daarnaast is het opvallend dat als je aardig bent, de hetero mannen altijd even zo tussen neus en lippen door  moeten melden dat ze een vriendin hebben.... in dit geval kwam het op als kak.. nadat ik hem zijn cola had gebracht.. even zo noemen dat hij wil op schieten omdat zijn vriendin morgen jarig is...  heel bijzonder, alsof ik hem zo zou bespringen.. gelukkig heb ik smaak dus hoeft hij zich in mijn geval zich geen zorgen te maken... maar morgen spuug ik in zijn cola, niks niet zero cola.. maar cola met uniek speeksel..( doe ik natuurlijk niet maar het idee dat je dat zou kunnen doen is al leuk genoeg om even bij te glimlachen)


Inmiddels hoor ik dat het waarschijnlijk vrijdag al helemaal af is.. als het een beetje meezit, dan kan ik dus zaterdag douchen, kan ik zaterdag bij de karwei of waar dan ook van alles nog gaan doen... en zondag de badkamer klaar maken.. om daarna maandag tot en met ik weet niet hoe lang uit te slapen..

Het gaat lekker, de tegelzetter werkt zich in het zweet, zucht veel maar aangezien ik hem rijkelijk voorzie van cola, hij drinkt geen koffie of thee, en af en toe een lief lachje stuur en onnozel vragen stel.. . zodat hij zijn vakkennis met mij kan delen en zich dus heel belangrijk voelt..komt het goed. Inmiddels heeft hij ook al gekeken naar mijn afvoerput van het water, die ligt te hoog, dus hij heeft hem meteen ingekort zodat ik geen water overlast krijg... Soms is onnozel doen alleen maar goed.

De eerste logeerwas is ook gedaan, mijn lieve buuf heeft me aangeboden, ze is toch nu weg, dat ik vanaf vandaag tot zaterdag in haar douche mag en dat ik dus ook de was bij haar mag doen.. ideaal.. vooral omdat ik veel sportkleding heb, dat moet gewassen worden, daar heb ik niet genoeg van. Als ik het slim aanpak hoef ik deze week verder niet meer te wassen, kan ik vrijdag al weer gewoon lekker in mijn eigen huisje wassen. Als dank voor de buuf heb ik helaas een prachtige voetafdruk in haar gang gemaakt incluis mijn kenmerkende kromme teen.. had niet met blote voeten over de met regen benatte galerij moeten lopen. maar ja haast.. dus het kon niet anders.




het gewraakte potlood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten