dinsdag 18 juli 2017

Berlijn 2017 dag 4

Inmiddels de voeten als een soort Japanse schone ingepakt met extra sokken, met blaren pleisters en stevige schoenen. Deze schoenen gaan niet meer uit totdat ik thuis ben. Ik dachte nog ze achter te laten  maar nood breekt wet en zweetvoeten. Sokken door een sopje en weer gaan. Toch ff langs een apotheker voor compeed waar ik bijna was afgezet. 5 euro, ik dus ff op mijn beste steenkolen Duits duidelijk gemaakt dat het niet klopt, dus toch goed gekomen.  Onderweg naar het Natuur historisch museum lekker zitten kletsten, dat is maar goed ook, ben altijd weemoedig als ik vertrek uit Berlijn. Vraag me niet waarom maar dat is een gegeven. Het museum is prachtig, niet zo mooi als dir in loden wn zeker niet zo uitgebreid maar wel genoten.

Nadat we dit museum van onder tot boven van links naar rechts hadden bekeken incluis de opgezette Knut, zijn we naar buiten gegaan. Christian kwam met het geweldige idee om even, let even op het woordje even, hij had ook moeie benen en voeten en wilde het ook rustig dien. Naar de duitsche en Franse kerken, was niet ver en als hij dat zegt, wat op de kaart wijst, ik denk Okey wiskunde, het zal wel, ik zou na drie dageb van minstens ekke dag 21 kilometer te hebben gelopen en de opmerking het is niet ver beter moeten weten. Maar ik stink er in en zeg oh Okay is goed,,, denk in eens aan de Rumag " als je eigenlijk fuck You wil zeggen, maar dat kan niet zeg je maar oh Okey. Is goed .." dat dus. Dus we lopen even een uurtje naar de duische kerk daarna even naar de hectische hofjes, even door het museum van een man die Duitse dove en blinde joden heeft gered, even langs museum insel, even met de metro naar tegelhof het voormalig vliegveld , temphof  lopen even maar de landingsbaan, even
Door een parkje, even een paar heuveltjes over, even door een straatje om om
17.15 met dode voeten, geen benen meer, na 20 kilometer te hebben gelopen. Bij het hotel aan te komen, kapot en ik heb heel vaak gezegd oh Okey is goed, lees nog ff de regel van de Rumag.
 Maar hoe dan ook met Chris heb ik heel ander Berlijn gezien. Veel geschiedenis. Oh ja ooo nog het huis waar Bertol Brecht geboren is, die kende Christian niet, had ik iets uit te leggen . Even nog de nieuwe synagoge in geweest en bekeken.
Bij het hotel ging het snel koffer pakken. Omkleden en naar het station in de regen Berlijn huilt en ik huil mee omdat het voorbij is.  Hebben meteen de eerste trein genist, tja stom gewoon omdat Christian een lege fles wilde inleveren, dus maar wok gehaald op het station en de volgende trein genomen, ook net op tijd. Heerlijk zon reisgenoot die zich nergens druk im maak we lossen dat wel even op . We waren keurig op tijd op het vliegveld Het is daar wat ouderwets etc maar grondig en snel heerlijk. We water er zo door, nog wat gedronken , toilet bezoek en de luchtin straks. Morgen de foto's uitwerken en uitzoeken voor de flarden en op de weegschaal bij de sportschool,
Maar hoe dan ook de vakantie was prachtig en mooi en goed voor herhaling vatbaar. Wederom
Een andere kant van Berlijn gezien en veel gezien en gelopen. De volgende keer als ik met Christian ga dan wel Met bergschoenen en veel sportsokken.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten