zondag 30 juli 2017

Amsterdam.... en toen

 Altijd is er wel wat als Kitty en ik naar Amsterdam gaan, de vorige keer reed de trein niet naar Amsterdam vanaf schiphol, ja met tig keer overstappen, dus zijn we maar naar leiden gegaan,  zo ook, tot ieders verbazing, behalve die van ons, konden we niet parkeren bij de Arena.. ( optreden U2) dus moest er, nadat we eerst wat inkopen hadden gedaan bij die hele grote sportzaak, heerlijk hadden geluncht samen, een andere plek zoeken om de auto van Kitty te kunnen stallen.

Gelukkig zijn wij niet voor 1 gat te vangen.. de benzinetank wel, want ik zag vanuit mijn ooghoeken dat hij wel erg op heel leeg stond... ongeveer nog 100 kilometer konden we rijden... maar dat mocht te pret niet drukken, we gingen gewoon opzoek naar een andere p en r. Dus de keus viel op Het Olympisch stadion, we hadden heel keurig een kaart waarop al deze p en r stonden dus dat was zeer gemakkelijk en zeker de moeite waard. Dus wij lekker onbekommerd op weg naar deze p en r. Bij aankomst bleek dat hij vol was, maar wij zijn van de instelling we parkeren dan wel gewoon in de garage.... maar het bleek  behoorlijk prijzig te zijn.. dus tja, dan ga je naar een andere p en r

Bij het VUmc kan je ook lekker parkeren in het weekeinde maar goed dat is weer en stukje rijden.. De bezine meter daalde al behoorlijk, in een stad gebruik je toch altijd meer benzine dan als je lange stukken rijd.. maar zoals ik al zei. we maken ons nergens druk om we zien wel het komt vast goed...

Kortom toen we bij de volgende p en r aan kwamen bleek deze ook vol te zijn.. dus tja wat nu.. we besloten om dan toch maar eens te kijken bij Bos en Lommer, maar terwijl we die kant op wilden, besloot Kitty toch maar even snel te tanken.. heel wijs, want ja het liep leeg.. Terwijl we dus op weg waren naar Bos en Lommer zagen we een bord waarop stond dat p en r ook vol was op Bos en Lommer, dus zei ik zomaar uit het niets zullen we maar naar Beverwijk gaan.. De Bazaar, altijd leuk en ik kan altijd voorraadjes geurtjes kopen, altijd goed. Dus wij keren om en gaan op weg richting Beverwijk.. we volgden de weg naar Zaanstad.. Ineens zei Kitty, ik ben nog nooit op de Zaanse Schans geweest, is dat geen leuk idee.. dus ja hoor dat doen we dan maar. Wij weer omdraaien en ons plan om in Amsterdam de bloemetjes buiten te gaan zetten, hebben we overboord gegooid en zijn naar de Zaanse Schans gegaan. Het was prachtig om daar weer een keer te lopen. Al heb ik me wel steeds afgevraagd toen ik er met de mannen en Nadria was hebben we daar bijna een hele middag doorgebracht. terwijl we nu in 2 uurtjes het dorp hadden gezien, alle winkeltjes hebben bezocht, maar ook nog de te betalen. .leve de museum jaarkaart weef fabriek waar we gratis in konden in plaats van dat we dus 2 euro moesten betalen.. en vraag me niet waarvoor want er was niets te zien..  ja een weefgetouw met een mevrouw erachter die iets probeerde te vertellen maar wat niet overkwam.

Erg grappig vond ik een man die er liep met zijn kind, zie foto, stoere man, met tubes in zijn oren, breed in de schouders, strak in de heupen,  grote tatoeages op zijn kuiten.. en dan geweldige sokken en schoenen eronder..  en zijn zoontje droeg dezelfde schoenen.. genieten vind ik dat.. zo stoer over komen en juist door zijn roze trui en zijn sokken en schoenen. kwam hij extra stoer over... geweldig

Na het ronddwalen door het dorp met een heerlijke kop thee op een terras zijn we nog langs het museum gelopen maar dat was inmiddels dicht, dus hebben we de auto gepakt en zijn we richting huis gereden.

De inwendige mens moest natuurlijk ook voorzien worden van het nodige dus  dat hebben we ook maar gedaan.. we hebben bij het brugrestaurant gegeten. Een keer eerder gezeten maar dat is niet leuk in je eentje, met z'n tweeën bij La Plache, was het geweldig en het is goed eten wat erg betaalbaar is.. onze maaltijd was uiteindelijk goedkoper bij La Plache dan onze broodjes bij de lunchroom bij de Arena.. Al is dat niet echt interessant.

Bij thuiskomst regende het behoorlijk, onder de carpoort eruit gezet, ik had het laatste stuk gereden in de auto van Kitty, en naar binnen. Terwijl ik naar binnen liep bedacht ik me dat ik nog geld moest gaan pinnen voor Berlijn, nog wat dingen moest halen wat dan in mijn huis moest liggen zodat ik de vrijdagochtend tenminste ontbijt heb.. Dus ik naar de pinautomaat bij mij op het plein, deze was echter leeg.. dus in de auto en naar de pin in de Van Nes straat.. die was inmiddels, ik denk door de angst voor een plofkraak verdwenen, dus uiteindelijk helemaal aan de andere kant van het dorp, geld gehaald. Mijn koffer in gepakt en ik kom tot de ontdekking dat ik dat snel kan, okey was even mijn onderbroeken vergeten kwam ik achter. heb mijn toilettas keurig over twee kleine toilettasjes verdeeld, dus ik heb om dit moment met nog 1 t shirt in te pakken. precies 11 kilo van de 15, dus ik kan wel inpakken op de een of ander manier en dan heb ik inderdaad wel mijn waterkoker mee, mijn stekkerdoos voor de opladers etc.. dus alles is ingepakt wat mee moet..










Geen opmerkingen:

Een reactie posten