vrijdag 14 juli 2017

laatste dag naar ik hoop

 Nadat gisteren de tegelzetter naar zijn volgende klus was  vertrokken heb ik eerst maar eens de gang goed stofvrij gemaakt, daarna heb ik me over de galerij gebogen, daar eens flink met een paar emmers water overheen gegaan. Ik dacht dat de voetstappen etc die er stonden bij de buren wegkwamen, maar dat kan natuurlijk niet, daar is niet gewerkt, nadat ik diep had nagedacht besefte ik ineens dat ik met mijn teenslippers natuurlijk door het huis loop met als gevolg dat ik dus de stof die er kennelijk ligt, ondanks dat ik heel goed schoonmaak, mee naar buiten komt.
Dus vandaar de extra schoonmaakservice, dit om te voorkomen dat de huismeester boze mailtjes gaat sturen naar de opdrachtgever omdat het gewoon mijn schuld is.

Gisteravond bij thuiskomst na een geweldige leuke lotusklus op een sportschool, meteen, het mocht van de tegelzetter, de wanden van de douche afgenomen zodat het voegsel meteen weg was en de tegels gingen glimmen.. nu alleen nog de vloer maar die moet echt drogen.. dat mag nog lang niet.

aangezien ik vandaag iets mocht uitslapen, was het toch wel erg lekker dat ik toch een keer niet als een gek het bed uit moet om me snel aan te kleden, een nadeel is wel dat je dus wat lummelt.
Vandaag in eerste instantie twee mannen over de vloer, Klaas en Martijn.. Klaas is de loodgieter die alles keurig aansluit.. Martijn is de loopjongen die alles naar binnen brengt en onhandig kijkt.

Het leuke is als je gewoon aan het werk bent achter je computer dat je dus hele gesprekken volgt. variĆ«rend van  dat een jongen die ze hadden aangenomen ineens er mee gestopt is omdat het werk hem te vermoeiend was. Hij zit nog op school dus ik gok 17 jaar, met als gevolg dat ze een hele theorie opbouwen over de jeugd van tegenwoordig die geen ruggengraat heeft.. het dat gesprek herinner ik me ook regelmatig te hebben gevoerd.  Ook de verontrustende opmerkingen van.. heb jij de haakjes voor de spiegel meegenomen.. nee, oh dan lossen we het wel anders op.. of er is hier een aansluit punt voor  dat stopcontact. oh dat ben ik kennelijk vergeten.. etc... Kortom af en toe denk ik dat ik beter een aantal dingen niet kan horen, ik ben blijven hopen en bidden dat het goed zal komen.

Ook vind ik het een bijzondere belevenis dat men te pas en te onpas de mobiele telefoon opneemt tijdens het werk.. ik vraag me af hoe ze dat vroeger deden toen men nog geen mobiele telefoon hadden. Volgens mij is het mobiel telefoneren  het nieuwe roken. Het kost veel tijd in ieder geval.

Inmiddels heeft Martijn ook zijn geurvlaag afgegeven in dit huis.. wat gepaard ging met heel veel geluiden die nou niet echt lekker zijn om te horen.

Toen de loodgieters weg waren, kwamen de huisbaas en de opdrachtgever even kijken, vonden dat het erg schoon uitzag dat vond ik ook. Ze gingen even koffie drinken en meteen kwam de kitter aan. Vrolijke vent, grijns en harde werker. Marco begon aan zijn werk, en voor ik het wist was mijn hele badkamer al gekit.

Terwijl deze vrolijke Frans zijn spul in pakt zegt hij heel mooi, je mag douchen etc maar niet aan het kit komen.
Nadat zowel mijn wasmachine als mijn lampjes het weer doen, kan ik dus beginnen met inruimen en alles weer terug zetten..er is veel te doen dus...

Inmiddels ook een douchewand besteld, was ook nodig, wegens het spatten ben ik wel mooi van mijn douchegordijn af, waar ik altijd mee loop te worstelen.

Kortom de vrijdag was een vlotte dag, waarin ik dus echt meters kon maken. inmiddels ook alles weer stofvrij gemaakt, ik heb nog nooit zo vaak mijn gang stof gezogen.. of gewist.. en nee het bevalt niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten