donderdag 13 juli 2023

zo kan het dus ook toch mislukken...

 

De belofte, streeploos, geen druppels.. kortom het raam zou prachtig schoon worden, ook de spiegels zouden gaan glimmen, en stralen door dit wonder apparaat. gelukkig kreeg ik hem gratis bij de actie van de gilette mesjes, dus ik heb er niet extra voor betaald, of los aangeschaft. 59 euro.. wat ik toch maar gratis in mijn kast heb staan.. alleen het kwam het kreeg ergens een plekje en ik heb er verder niet aan gedacht om eerlijk te zijn totdat de eerste dag van de vakantie, of eigenlijk een dag waarbij je dus niet echt vakantie heb maar aangezien je niets meer te doen hebt op school, heb je ineens een dagje vrij. en dan zit je ineens met een zee van tijd.. waarmee je even geen raad weet, mede omdat je het gevoel hebt 6 weken niets hoeven of moeten maar mogen, al wil ik bij wijze van spreken een hele dag op mijn hotelkamer blijven in Berlijn, wat ik zeker niet ga doen, maar je weet het nooit... kortom je mag alles en hoeft niets. het enige wat je moet doen is op tijd zijn bij een afspraak..  en dat geeft een heerlijk gevoel, maar ook het gevoel van wat nu... .je moet even landen in dat gevoel en geloof me dat ging me goed af.. ik zat er al vrij snel in en besloot om nu maar eens mijn best te gaan doen me mijn ramen te lappen met dit geweldige apparaat.. dus ik heb eerst de gebruiksaanwijzing niet gelezen, zoals het hoort,  omdat je denkt dat je het wel kan. om tot de ontdekking te komen dat het toch even anders moet.. dus dat even veranderd.

De boel goed neergezet ging ook even mis, het spuitelement stond zo gericht dat hij niet op het raam was maar op mijn gezicht dus dat aangepast en daarna kon de pret beginnen...  raam inspuiten, dan met de wisser erover heen en dan met de waterstofzuiger het raam droog zuigen.. dus geen strepen en geen druppels was de belofte.. ik moet zeggen het ging echt perfect, ik had er lol in en ging snel, wilde bijna de ramen bij de buren ook gaan doen op de galerij maar dacht dat is iets teveel van het goede. maar ik was zeer tevreden, wel een beetje jammer dat ik pas op het laatst er achter kwam dat je dus van onder naar boven moet water zuigen, wat dan voorkomt dat je dan zoveel water onder aan het raam krijgt.. en om nadat ik zeer tevreden op de bank zat met vriendin Susan te praten aan de telefoon, ik ineens zag dat op mijn spiegel toch een beetje ondefinieerbaar soort kwak zat op de spiegel... geen idee dat dat kon, opgedroogd water kan soms rare vormen aannemen blijkt wel.

Dus dat daarna maar even met de ouderwetse methode opgelost.. dus ik heb nu mooie schone ramen, ineens het idee dat ik veel meer licht heb in huis en de spiegels met af en toe een druppel, en een streep, omdat ik pas bij het laatste raam bedacht het moet van onder naar boven wat ook logisch is, omdat de onderste laag van de trekker iets langer is dan de bovenste, en je moet niet te hard drukken.... dus een volgende poging zal wel een beter resultaat hebben hoop ik..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten