vrijdag 7 juli 2023

Pieterpad ( van Monfort naar Sittard) 23 km

 

het plan om hem op zaterdag te gaan lopen was al snel van de tafel geveegd omdat ik me bedacht dat ik hem beter op zondag kon gaan lopen ,of een week later, de avond ervoor hadden we afgesproken met de speleetgroep bij Marco en Anouk, om te gaan eten en dan spelletjes te spelen..  dus ik besloot om afhankelijk van mijn bui hem zondag of een week later te gaan lopen net voor de laatste twee paden komen van het Pieterpad..
 
Toch blijft het opstaan een moeizame gebeurtenis. .ik word er niet zo vrolijk van om eerlijk te zijn..  kan me leukere dingen voorstellen zo in mijn leven ,maar goed het is even doorbijten en dan is het klaar dat weet ik uit ervaring.

.De voorspellingen zijn goed 24 graden, dus prima loop weer en wat bewolkt dus ik zal niet overlopen van het zweten neem ik aan.
Keurig in de treinen tot de ontdekking te komen dat deze trein tegenwoordig tot aan Den Bosch rijdt, nooit geweten maar dat maakt het wel lekker met de terugreis Sittard  naar Den Bosch daar overstappen en meteen door naar alphen ideaal. 
Maar goed de coupe waar ik zat was behoorlijk rumoerig maar dat went ook wel nog even wat liggen dommelen. 
Aankomst in Roermond, ben ik gelukkig vrij snel naar het 8 persoons busje gelopen en stond keurig in de rij, er waren nog 4 plaatsen, dus de bonus.. helaas kwamen er twee dames aan, type creatieve bril, pittig kapsel, aardappel ingeslikt , veel later en die zeiden we hebben gereserveerd.. maar de chauffeur reageerde niet en liet ons  gewoon instappen, dus het busje was vol.. ze konden niet mee tot hun grote verbazing, wat ik wel begreep maar dacht ik zit en een goeie die mij eruit krijgt, ga geen uur wachten hier op de volgende bus, de chauffeur had contact gezocht met zijn meerdere en die zei laat ze ariva bellen en dan sturen we een taxi. Dit heeft de chauffeur diverse malen herhaald maar het kwam niet aan.. ze waren zo verbouwereerd dat hun dit overkwam dat ze niet eens meer hoorden wat er werd gezegd, zonde. Denk dat ze een uur gewacht hebben.
De rit naar Montfort ging snel en ik was mooi op tijd bij de startplek van de route. Dus ik pakte snel mijn boekje, tevens mijn fototoestel en begon te lopen. Er waren meer mensen die ook het Pieterpad gingen lopen in het busje maar ik dacht alleen maar ik wil alleen lopen dus opschieten . Dat is gelukt ik was heel snel, moest op een gegeven moment wel gehoor geven aan de call off nature dus zodra het kon liet ik het onder klokken gebeier de vrije loop, denk dat het nu heilig water is. 
Daarna lekker tempo gehouden, mede omdat het pad erg goed was, goed te lopen en goed te doen, ik merkte dat ik aardig tempo kon maken. Dus ik had er lol in, het was een prachtig pad, kan ik niet ontkennen, ook het stukje door Duitsland was erg onderhoudend al zijn de wegen daar toch wel wat slechter dan die in Nederland. Onderweg veel bijzondere dingen gezien zoals de duivelssteen. Een monument voor de Romeinse vondsten. Maar ook wat kapelletjes en wat kruisbeelden.
Na ongeveer 4 en een half uur zat de wandel tocht erop. En was ik in Sittard  en kon ik richting station maar eerst een ijsje gehaald natuurlijk, wat erg lekker was 
 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten