woensdag 19 juli 2023

ff een bliksembezoek van twee dagen

 

Mijn broer heeft een nieuw huis gekocht, mijn moeder gaat haar 89ste levensjaar beleven. dus het waren allemaal redenen om maar weer eens naar het hoge noorden te reizen, om 2 vliegen in 1 klap te pakken. namelijk naar mijn broer, met mijn moeder, en bij mijn moeder zijn op haar 89ste verjaardag... om met haar die dag te beginnen als feestje van haar behaalde leeftijd

Ik had het weer eens erg goed gepland, dus niet.. ik ga meestal in de eerste week wandelen, probeer ik mijn eigen 4 daagse te lopen, dit jaar werd het echter een drie daagse, maar dat is niet erg, tenslotte heeft dat de echte 4 daagse ook ooit gedaan.

Dus dat was in kannen en kruiken, ik besloot om de 20ste te vertrekken naar Berlijn, maar was niet vergeten dat mijn moeder dan jarig is, maar besefte me wel ineens.. het is wel weer erg krap gepland, zeker nu het huis van mijn broer er tussendoor komt., dus mijn moeder, denkt nog altijd een beetje verder na dan ik.. die zei op een gegeven moment en als mijn moeder zo begint dan weet je dat er iets komt wat je niet verwacht.... 

ik zat zo te denken..als we nu eens op de 18de mijn verjaardag vieren bij mijn broers nieuwe huis, dan gaan we daar gebak eten en koffie en thee drinken, en daarna gaan we naar mijn huis terug, eten we wat, dan gaan we op mijn verjaardag nog wat bankzaken regelen en dan kan jij mooi op tijd naar huis om dan je voor te bereiden op je reis naar Berlijn.. en ik denk dan ze is nog zo kien en pienter en bij de tijd dat ze dit in haar bolletje bedenkt.. dus dat werd de oplossing.

ik ging al op Dinsdag naar mijn moeder, en dan woensdag niet al te laat terug zodat ik rustig nog dingen kon regelen voor  Berlijn.

Bij aankomst bij mijn moeder was het meteen al heel erg thuis komen, broodjes klaar en lekker praten. We  hadden inmiddels het zelfde bedacht we gingen voor we naar mijn broer gingen even langs de bank om iets te regelen. Daarnaast was mijn moeder slim ze wilde graag een nieuwe bril dus ik moest mee eentje uitzoeken, we hebben een mooie bril uitgezocht. wel meteen de duurste maar hij zat haar meteen lekker, dus ik zei nu ga je niet piepen over het geld, je gaat er van genieten.. het is een mooie bril.. 

Dus dat was geregeld, daarna zijn we doorgereden naar mijn broer zijn nieuwe huis, wat een mooi huis heeft mijn broer gekocht, wel groot , ik denk alleen maar, na mijn schoonmaken van afgelopen week, wat een werk, wat moet je veel schoonmaken maar dat vind hij hoop ik geen probleem.

Nadat we bij mijn broer het huis hadden bewonderd, mijn dappere moeder is zelfs na de bovenste etage gelopen en voor iemand van 89 loopt ze nog perfect. ze doet dat goed.. wel langzaam maar dat mag op die leeftijd.

Nadat we koffie en thee hadden gedronken zijn we weer naar huis gegaan.. Met de belofte van mijn broer dat hij morgen naar mijn moeder komt om ook daar nog even met haar de verjaardag te vieren.

Bij thuiskomst had mijn moeder geen zin in koken, dus zijn we met elkaar uit eten gegaan in de snackbar, en het was gewoon gezellig samen.. niet te veel gedoe gewoon lekker eten en praten.

De avond heerlijk op de bank gezeten en gekeken naar van alles en niks

Na de nacht heb ik natuurlijk mijn moeder nog even verrast met lang zal ze leven, en daarna nog wat kleine cadeautjes voor haar meegenomen, ik had een prachtig indoor jeu de boule gevonden in de kringloop, en ze wilde graag een pillendoosje waarbij ze dus losse doosjes mee komen nemen zodat ze als ze ging ontbijten dat ze die medicatie gewoon een klein doosje mee kon nemen en niet de hele doos, ze heeft tenslotte maar 3 pilletjes per dag..

Dus ze was blij, we hebben heerlijk ontbeten en tegen 10 uur was mijn broer er ook, samen aan de taart en hebben we ons cadeau gegeven aan mijn moeder. ze wilde graag een senseo dus dat hebben we geregeld voor, ze was er erg blij mee

Rond en uur of 13.00 ben ik terug gereden naar mijn huis, met wederom een paar prachtige herinneringen met mijn 89jarige moeder.. wat heerlijk dat dat allemaal nog kan.

 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten