zaterdag 25 maart 2017

Audrey in het Gemeente museum

 Gisteren met de mannen naar Den Haag geweest, de laatste dag dat de tentoonstelling over Audrey Hepburn  nog te zien was in het Gemeente museum.

Ik had besloten om niet te gaan sporten maar om gewoon even  uit te slapen. De voorjaarsmoeheid maar ook af en toe te weinig slaap eist zijn tol soms, dus nu ook. Dus heerlijk lang in bed liggen lummelen. Traditie getrouw zet ik mijn klokken al bij opstaan, een uur vooruit, in dit geval, zodat ik de hele dag al een beetje kan wennen aan dat het een uurtje later is.. Dit werkt voor mij altijd heel goed. Minder last van een jetlag gevoel.

Daarna in de auto naar Voorburg om de auto te stallen, bij aankomst stonden Chris en Rick al stralen, met nieuw haar te wachten op mij. Zoals ik al eerder schreef, het is met de mannen uit gaan, lol hebben, gewoon jezelf zijn en vooral genieten van het samen zijn. 
We hebben de tram genomen naar Den Haag om daar op het station Frans op te halen. Als meeting point was het  de vleugel afgesproken maar kennelijk was die inmiddels ter ziele, ineens was het een piano. Ook prima, maar wel net ff anders.  Gelukkig was Frans ook op tijd en konden we de tram naar het Museum halen. 

Voordat we het museum in gingen moest er eerst geluncht worden met elkaar. Heerlijk een broodje brie gegeten, om daarna het museum in te gaan. 

Wat een prachtige tentoonstelling was er, het was genieten van de kleding, van dat wat ze lieten zien. hoe het was neergezet.. prachtig vond ik het . Daarna natuurlijk nog even door het rest van het museum, ook erg leuk. De wonderkamers hebben we maar overgeslagen, die hadden we al een keer gezien. We zijn heel optimistisch begonnen aan de tentoonstelling van Mondriaan.. maar dan merk je dat je toch wel wat blase begint te worden. je kent het wel.. Voor ik het wist waren Chris en ik ergens in een totaal andere wereld beland. een zwarte wereld. Wat natuurlijk voor mij geweldig was. Prachtige kunstwerken die zo mooi waren vorm gegeven, mede omdat het zwart eigenlijk zo echt was dat je je soms afvroeg hoe dat kwam... Prachtig. Ook de stellage waar je in je eentje in moest wat mooi zeker door de geur die er hing van steenkool.. 
Dit gedeelte is een absolute aanrader.

Na het museum zijn we de stad in gegaan, lekker shoppen, wat praten, zitten op het dakterras dat heel bekend is, maar ik nog nooit geweest was. Daarna gingen we eten bij een geweldig restaurantje.. heel klein met alleen maar pasta gerechten.. al weet ik echt de naam niet het is een aanrader. Het zit er dan ook stampvol en je moet echt reserveren. 

Nadat we heerlijk hadden gegeten zijn we richting het station gelopen om daar van elkaar afscheid te nemen, ieder weer zijn eigen weg te gaan, naar wederom een heerlijke dag samen.




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten