donderdag 2 maart 2017

Napels dag 4

Na een afschuwelijk nacht, vraag me niet hoe dat kan, misschien teveel indrukken gisteren, misschien komt ineens de spanningen van het afgelopen jaar eruit. Tenslotte is er ruimte gekomen wens het vertrek van iemand die een groot veroorzaker was van deze spanning. Kortom k... geslapen.  Voordeel dat ik precies 30 uur voor vertrek ons kon inchecken en ja we zitten voorin, op rij 6, wat wil een mens nog meer.

Daarna toch maar proberen, ogen dicht ontspannen, meer dan duizenden  schapen geteld, geschoren, gewassen, wol gesponnen, truien gebreid voor alle vrienden, niets hielp zelfs het lezen dan het saaiste boek dat ik ken, werkte niet. Dat was echt mijn laatste hulpmiddel.. dus het is z als het is.

Vandaag alweer de laatste dag in Napels. We gaan onder de grond, we gaan naar het archeologische museum en de op en af bus langs de kust en wie weet ook nog wel een paar metro stations aan doen die kunstwerken zijn. We zullen zien.

Natuurlijk waren we erg op tijd vertrokken, het is alleen zo jammer dat we tussendoor steeds afgeleid worden met als gevolg dat we verdwalen en uiteindelijk net op tijd aankomen, kantje boord zullen we maar zeggen. Gelukkig konden we nog mee met de groep van 10 uur zodat ons programma niet in de war liep. We zijn onder Napels gaan lopen door verborgen gangen soms heel nauw, daar liepen we dan met een kaars als enige lichbron , geweldig wat een ervaring. Na een uur rondgelopen te hebben zijn we nog naar het verborgen theater geweest om daarna de stad weer in te gaan. We hebbendaar gepicknickt en daarna zijn we vertrokken richting archeologisch museum. Onderweg nog wat kerken aangedaan. Ik heb voorlopig weer genoeg kerken gezien. Daarna zijn we het museum in gegaan. Wat prachtig is het daar,mooie beelden en ook veel spullen uit Pompei, de originele mozaïeken en fresco's
 Ik heb er genoten. Daarna zijn we met op en a bus nog de route langs de kust gaan doen naar mijn menig was er minder te zien.

Uiteindelijk naar het hotel om wat op te frissen en om voor de laatste keer te eten in. Apels, maar ik ga zeker terug wat en prachtige stad en wat geniet je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten