dinsdag 28 maart 2017

zomertijd

De zomertijd is begonnen en met het gevaar op dat ik een oude zeur word genoemd, toch een blogje over dit spektakel.

Ik kan er niet aan wennen.. net als in  het begin met de euro, reken ik af en toe toch wel een uurtje terug.. denk ik, als om 6.00 mijn wekker gaat, het nog donker is.. hou toch op het is slechts 5 uur.. wie verzint het om een normaal mens zo vroeg uit zijn bed te laten opstaan, omdat het dan in de avond een uurtje langer licht is... ik niet hoor, niet mijn keus.

Voordeel is wel dat de vogels, die normaal al om 5.00 fluiten nu ineens om 6 uur hun concert beginnen.. waardoor ik dus naast de wekker wakker word gemaakt door de vogels en niet wakker lig van de vogels die zo nodig moeten laten weten dat er een nieuwe dag begint..

Maar ik wil niet zeuren, niet mijn manier van leven... maar toch... ik vraag me af waarom men nog steeds aan die zomertijd vast houd. Wetende dat heel veel mensen er last van hebben, dieren die compleet van slag zijn. met als toetje, net als je gewend bent, patst boem daar is hij dan De WINTERTIJD.. weer dat gehannes met de klok.. oke najaar dus naar achteren.. maar dat is gedoe.

Inmiddels probeer ik door de klokken al zaterdag in de ochtend een uur terug of vooruit te zetten, te voorkomen dat ik in een soort van jetlag kom. Ik ben anders echt een week van slag.. al denk ik dat ik binnenkort al op vrijdagavond de klok en uur verzet, of naar voren of naar achteren, ligt er aan of ik wel of niet de zomertijd of wintertijd zich aanklopt. Het maakt echt verschil als je al een dag er aan kan wennen.

Herinner me dan ook dat ik in het begin echt een hele week van slag was.. ik werd boos op leerlingen terwijl ik dat nooit ben,. ik ergerde me aan van alles en nog wat.. viel op de gekste momenten in slaap.. kortom ik was de zomertijd haast in gewend en kon weer normaal reageren, en daar was de wintertijd.

Ik wil niet klagen maar is het verschil van dit uurtje.. nou echt wat het doet, dat de energieverbruik naar beneden brengt in een langzaam ontstaan 24 uurs economie ,waar bedrijven, winkels steeds meer en langer open zijn... en op meer dagen..  

Ik denk dat we dit blijven volhouden tegen beter weten in.. maar ja wie ben ik.. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten