donderdag 10 maart 2022

Valkenburg dag 1

 

Het had even wat voeten in de aarde, maar gelukkig is de aarde gewillig en kan je gemakkelijk besluiten om te wijzigen dus besloten Susan en ik niet naar Barca te gaan maar naar het pittoreske Valkenburg, dit omdat in Maastricht de hotels vreselijk duur waren, dus was het handiger om toch maar iets anders te kiezen in de buurt. 

Ooit in een ver verleden ben ik daar wel eens geweest maar kon me alleen de mergelgrotten herinneren dus dat was iets wat ik nog wel weer een keer zou willen zien, mede omdat het zo indrukwekkend is, maar de rest nooit gezien zoals het kasteel etc, dus ik denk dat we daar genoeg te zien hebben nog.

De koffer was wat chaotisch in gepakt omdat ik ontdekte dat ik dus maar 1 middagje had en ik uit gewoonte al in de loop van de week steeds meer spullen in mijn kamer leg om in te pakken zodat ik het overzicht heb wat mee moet, nu dus met een lijstje in gepakt.. en ach als ik wat vergeten ben dan is het altijd te koop

Maar goed alles gelukt gelukkig, wel ff de mededeling omdat bleek dat een blog die ik plaatste over een cursus Engels die ik volg niet op Facebook mag worden geplaatst is in strijd met de regels… heel dubbel is dit, schijnt iets met porno te maken te hebben.. maar goed het zij zo. Heb een verbod van 24 uur om iets te plaatsen… bijzonder . 

Susan was prachtig op tijd en rond 11 uur vertrokken we naar Valkenburg. De rit ging lekker en ontspannend. Wel af en toe ff goed opletten wegens ander verkeer maar het ging goed. We kwamen rond half 2 aan in het hotel, konden daar inchecken en naar de kamers. Helaas was mijn kamer niet helemaal wat ik verwacht had, vond hem nogal klein, maar alles is er en daar gaat het om tenslotte.

Toen ik mijn kluisje wilde installeren bleek hij van de leg het ding bleef piepen..dus ik te de kluis, die los in de kast stond onder de arm naar de receptie, men keek mij met grote ogen aan want dat doe je toch niet, de dame van de receptie zag er anders uit dan de dame die er eerst zat, deze dame zat erg in de make up en volgens mij nog wat lodderig van het carnaval. Kortom ze was er niet helemaal bij. En met een lichte kater in je hoofd dan is het logisch dat ze dat gepiep geen succes vond en dat scheelt ik ook niet.

Bij terugkomst In mijn kamer ontdekte ik dat er allemaal bloed vegen op mijn kastdeur zaten, dus ik wilde al op hoge poten naar de receptie lopen tot ik ontdekte dat ik zelf een snee in mijn vinger had en daar dus het bloed uit stroomde… de flater is me gelukkig bespaard gebleven

Nadat ik me wat opgefrist had  met Susan Valkenburg gaan verkennen. 

We hadden een prachtige route gevonden in het hotel een stadsroute. Deze zijn we gaan lopen. Prachtige dingen gezien in Valkenburg. Diverse kerken maar ook kastelen, waarvan kasteel Valkenburg echt de moeite waard is vond ik .

Na deze lange wandeling zijn we naar het hotel gegaan. Waar ik op de kamer mijn kluisje aantrof met, juist een dichte deur. Dus ik weet naar de receptie waar ik kreeg te horen hoe het moest, maar waar het ook niet lukte. Kortom nog steeds kluisje loos op de kamer. 

We hadden besloten in het hotel te eten, het gemak dient de mens, maar spijt, spijt hiervan, ten eerste was de service zo slecht eindeloos wachten op een broodplankje , ondertussen ging regelmatig het alarm af omdat er gegrild werd in de keuken.  Onze broodplank duurde echt een uur. Daarna nog een uur totdat het hoofdmaaltijd kwam, en dat van mij, een paddenstoelen taartje net aardappel garnituur en groente van het seizoen was dus gewoon koud. Ik nog in volle onschuld gevraagd of het eten koud behoorde te zijn… dat was niet het geval dus mijn bord ging terug naar de keuken, kwam keurig terug met wat sla over mijn taartje gelegd om de genomen hap te bedekken en was snel even in de magnetron gezet. Geen punt doe ik thuis ook, maar 21 euro voor dit gerecht war nog niet gaar was ook, schofterig .

Maar goed ik heb het opgegeten omdat ik het bestierf van de honger, maar het deeg was rauw. 

Na het eten wilden we nog een dessert maar we kregen te horen dat dat erg lang ging duren.. dus zijn wij vertrokken naar de kamers om de dag af te sluiten met een spelletje skibo.

Nadat ik me wat opgefrist had  met susan Valkenburg gaan verkennen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten