maandag 28 maart 2022

Streeploos....

 

Op  mijn werk vertelde één van de leukste vrouwen die helpen het gebouw schoon te houden, dat ze iets nieuws had namelijk een doekje dat streeploos schoonmaakt, je moet het de eerste keer 15 minuten in lauw water laten liggen, daarna goed uitknijpen en dan kan je daarmee prima schoonmaken, en streeploos..

Aangezien ik totaal niet hou van schoonmaken, maar wel erg ben van het gemak dient de mens, heb ik deze doekjes meteen aangeschaft, ook voor de buuf. Dacht zij komt zo vaak bij mij mijn huisje doen, laat ik ook voor haar wat bestellen zodat ze gewoon kan schoonmaken en wie weet maakt het schoonmaken wel leuker en sneller. als het streeploos is..

Aangezien ik niet kan wachten besloot ik zaterdag na de wandeling toch maar even mijn ramen gedaan, ik ben er niet goed in, zeker niet het grote raam in de kamer, die is namelijk niet  schoon te maken, je zit drie hoog, een glazenwasser kan het ook niet doen, die kan namelijk nergens mijn ladder kwijt etc,. kortom het is een doffe ellende, een slootje voor je huis is prachtig maar wel onmogelijk om je raam op de tweede, de derde of vierde etage schoon te maken. 

Af en toe plens ik er wel wat water tegenaan, ga er met wat gedoe over heen, maar om nou te zeggen dat het echt werkt nou nee. maar goed de poep van de vogels is dan wel weer weg en dat scheelt al een hoop vind ik altijd.

Maar goed, gisteren dus al mijn ramen en spiegels gedaan zowel de binnen als de buitenkant van de ramen, behalve de binnenkant aan de galerij kant, want daar kijk toch niemand na,dus dat was niet nodig. maar wel alle ramen dus onder handen genomen.

Geloof wel dat ik vaker het water moet verversen achteraf. dat was niet helemaal zoals het moest zijn, maar ook dat is een leerlpuntje. 

Maar het ging als een razende.. alle ramen en spiegels binnen een de kortste keren schoon omdat je niet het water er af hoeft te halen.. 

Zondagochtend toen ik opstond zag ik wel dat het grote raam nou niet helemaal echt lekker schoon was, maar goed waarom dat niet lukte is bekend, maar de rest was praktisch schoon en mooi..  en inderdaad streeploos opgedroogd. 

Het gemak dient de mens, het is alleen wel jammer dat je dus toch nog zelf moet ramen lappen ..  dat ze nou geen doekje hebben die het vanzelf schoonmaakt.. dat zou toch veel handiger zijn..

wie weet komt er ooit wel een schoonmaak robot.. zou ook wel een mooie uitvinding zijn als het tenminste betaalbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten