donderdag 22 februari 2018

hollen of stilstaan

Twee weken geleden , ik leer het nooit ik weet het, had ik een erg volle week, ik heb constant achter de feiten aan gelopen, geen tijd gehad om wat dan ook te doen, behalve dat wat ik had te doen.

Het bijzondere is dan wel dat ik probeer in ieder geval elke dag een blog te plaatsen, niet allemaal even gericht op actuele dingen, of uit mijn leven maar het werkt wel zo.

Die week leek het wat rustiger te worden... tenminste dat dacht ik.. maar niets is minder waar.. 
Afgelopen maandag had ik overleg met de onze locatieleider en die gaf me de mededeling dat ik waarschijnlijk zo goed als zeker, met mijn drama lokaal, (praktijkvakken zouden op de locatie blijven waar we nu zitten) moet verhuizen naar een basisschool. WE gaan een nieuwe school krijgen dus is het zaak dat alles goed is geregeld. Aangezien we hebben besloten om de leerlingen te veel heen en weer te laten fietsen te besparen,  zijn er oplossingen bedacht die dus praktisch lijken te zijn.. maar wat een gedoe geeft dit. Het bijzondere vind ik wel dat leerlingen elke dag van huis  fietsen, dat ze elke dag weer naar huis fietsen, heel ver soms.. maar dat kennelijk een keer naar een andere locatie, of twee keer naar een andere locatie fietsen te veel van het goede is... misschien ben ik wel te ouderwets hierin.. volgens mij krijgen kinderen niets van een beetje fietsen. maar nogmaals ik sta voor het feit.. waarschijnlijk dat ik ook moet verhuizen..

Dit kan als gevolg hebben  dat ik dus ineens de beheer krijg over twee lokalen, één lokaal blijft waar hij nu zit, want daar krijgen hoe dan ook de isk leerlingen les, en wie weet ook de tweede klassen.... maar de eerste klassen krijgen waarschijnlijk drama les op de andere tijdelijke locatie.

Dus ik kreeg de opdracht om een overzicht te maken wat ik allemaal nodig heb, wat ik moet gebruiken, maar ook wat ik niet nodig heb.

Als men zich een beetje kan indenken hoe veel werk het is om een drama lokaal te maken zoals die van mij, begrijpt iedereen dat ik dus me ineens niet alleen moet gaan buigen over lampen, over trusten, over verduisteringsgordijnen, geluidsinstallaties, over van alles.. over een podium die niet te gehorig is, over geluidsinstallatie, over green screen en extra statieven kortom ik moet een lijst maken, en als het kan incluis ook nog wat ik allemaal nodig heb bij de lessen, mijn lesmateriaal wat ik in de loop der tijd heb gemaakt, op de één of andere manier moet verdubbelen, etc.. het is een put werk. voor het geval dat ik ... en je weet het nooit zeker, maar het zou kunnen dat... en noem maar op. ( tenslotte is een dramalokaal een groei lokaal waarin je in de loop der tijd dus steeds meer dingen aanschaft, aanpast etc..) en dit ook nog leuk in een begroting plaatsen..  en dat voor de voorjaarsvakantie inleveren.

Het was even slikken maandag  twee weken geleden , maar dan vind ik dat ik genoeg gezeurd en gezucht heb dat ik aan de slag moet, dat ik me moet inzetten voor de leerlingen en dus ga ik me storten op het gegeven dat mijn tijdelijke lokaal toch een zo goed en mooi mogelijk drama lokaal gaat worden.

 Het is nu dus hollen of stilstaan....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten