zaterdag 17 februari 2018

terug naar vroeger

een aantal leerlingen kregen de opdracht om een reclame spotje te maken. Ze waren er meteen helemaal uit, ze wilden het hebben over de telefoon.. Voor ik het wist begonnen ze over de verschillende telefoons, dus ik besloot ze te vertellen over de telefoon met twee blikjes en een touwtje ertussen die dan geluid over bracht.. Ze geloofden dit niet. 

Dit is mijn eer te na, dus ik ben door de school gaan lopen, eerst bij de afdeling zorg gevraagd of ze daar toevallig twee blikjes hadden, maar dezen hadden niets. Dus door naar de afdeling horeca en koken. Daar was een collega meteen bereid om voor mij twee blikjes van de kikkererwten open te maken de inhoud in een bakje te doen en zo kreeg ik mijn twee blikjes.. Dus op naar de afdeling techniek. Daar kreeg ik met een schroefje en een hamer een mooi gat in de bodem, door naar mijn lokaal om er een touwtje tussen te spannen. Het was even wat werk, maar de leerlingen waren toch bezig met hun ding te doen, dus ik had wat tijd. 

Heel snel had ik het klaar en dus konden ze het gaan proberen.. Ze waren eerst vol ongeloof of het echt zou werken, maar al proberend kwamen ze erachter dat het inderdaad werkte. ze waren zoals ik wel had verwacht, naast verbaasd ook meteen enthousiast en dus zou hun reclame filmpje gaan over de telefoon van vroeger naar nu.

Erg gaaf dit dat leerlingen zo goed bezig zijn met dit soort opdrachten , dat ze genieten van dit alles, en dat ze zo creatief zijn.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten