vrijdag 9 augustus 2019

En nu is het echt klaar

Het was nog even spannend of ik het na of in het weekeinde zou gaan doen, maar dank zij de weergoden met hun goddelijk water, heb ik maar meteen doorgepakt, ik ben aan de slag gegaan, meteen maar volop erin dan.. Dus de laatste stukjes muur van de keuken zodat dat ook klaar is..

Het was ff spannend omdat ik de metalen kast niet van de muur kreeg, maar ja als je ook vergeten bent dat je deze kast aan de muur hebt gemaakt met spijkers en een veter, is het niet gek dat je even stom staat te kijken.. Gelukkig komt inzicht altijd of net op tijd of net iets te laat, maar bij mij dus net op tijd..

Schaar gepakt, veters door geknipt en klaar was het,.. ik kon aan de slag en ik hou ervan, doorpakken en aanpakken, niets vervelender dan niet verder kunnen.

Dus ik de rest afgeplakt, mijn kast ingepakt en ik kon aan de slag. Had al besloten dat ik ook meteen maar mijn cv wit ging spuiten, zodat dat ook mooi helder wit  zou zijn. Dit ging even mis, ik had heel veel druipers ,dus ik dacht, dom als ik ben.. ik ga er even met een lakrolletje over heen, nou geen slimme zet.. de verf liet los en het zag er niet uit.. dus tja, naar de Praxis nieuwe verf halen, omdat de bus al leeg was.


Daarna de twee wandjes gedaan van de keuken.. het is geen werk, maar het is wel een gedoe omdat je heel veel dingen moet uitzoeken wat je wel en wat je niet meer wilt gebruiken, wat wel en wat niet weg kan. en zo blijf je bezig een tijdje.. maar goed dat ging zonder slag of stoot
Daarna mocht ik eindelijk echt gaan verven.. ik pakte mijn vertrouwde setje op en begon en het ging wederom als een razende, ik begin er in thuis te raken. het scheelt natuurlijk ook wel dat het wit op wit is, en niet roze met een wit plafond, dan heb ik geheid ook het plafond vol met roze stippen. maar dit ging dus echt lekker.. ik was vrij snel klaar.

Daarna alles terugplaatsen in de keuken, niet zoveel werk maar ik had me bedacht dat ik alles meteen ook even door de wasstraat zou halen zodat ik alles schoon terug kon zetten. en dat lukte prima.

Daarna nog het laatste schilderij op gehaald, dat nu ook klaar was.. deze moest iets lager hangen dan de vorige, omdat hij anders wel erg tegen het plafond hing, dus met de geleende boor, nog een gaatje geboord en klaar was het.. zag er naar mijn belevenis mooi uit nu en ik ben tevreden.. al hoewel..

De studeerkamer trekt ook wel, die moet ook namelijk. en ook de woonkamer misschien een keer nog witten.. kortom het klopt wat een ieder zegt, je verhangt een schilderijtje en ineens ben je je hele huis aan het verbouwen.. en om eerlijk te zijn ik hou er van. ik geniet. het is zo mooi geworden. en het past me weer beter. ik ben nl zelf sinds mijn time out veranderd en dat maakt het ook dat het opgeruimder en witter is..  er is weer ruimte..



    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten