dinsdag 27 augustus 2019

Beeldenroute Amsterdam-Zuid

Al een tijdje geleden had ik bij het programma Nu te zien, iets gezien over de beeldenroute door Amsterdam zuid. Aangezien Marlous en ik elk vakantie even een us-dagje willen had ik deze route voorgesteld, het samen wandelen, genieten van het de natuur, de kunst etc noem maar op, volgens mij kan je je geen leukere bezigheid voorstellen.

We hadden afgesproken om 10 uur op Centraal, ik was er keurig op tijd en had dus de kans om eerst even een sanitaire stop te maken in Amsterdam, wat altijd een klere eind lopen is.. want je moet helemaal door heel CS om dan via de buitenkant bij de toiletten te komen.. maar goed ik had de tijd, dus ik liep wat zingend, zachtjes door het station.. nee helaas weer geen platencontract aangeboden gekregen.

Daarna heb ik een plek opgezocht die voor Marlous gemakkelijk te vinden was, namelijk de ijtunnel aan het begin, bij de chinse kers of wat het ook mag zijn. iets wat roze is in ieder geval

Marlous was er ook heel snel, en we stapten samen in de tram, op naar de beeldenroute/ kunstroute..We vonden het zonder problemen nog snel even wat broodjes gehaald, want we hadden al afgesproken dat we zouden gaan picknicken, wat altijd een feestje is.

Dwalen door zuid, om door een vaag parkje te lopen, zelfs over een vaag pad, waar we toch wel wat restanten zagen liggen van hete nachten, of wat daar voor moet doorgaan...


Maar we hebben vreselijk genoten van meer dan 80 beelden... en het weer was ja warm, maar dat was geen punt we konden in de schaduw lopen, we konden het rustig aan doen. hebben heerlijk zitten picknicken en hadden natuurlijk elkaar veel te vertellen, heel veel te vertellen.. 

De route eindigde voor ons op het museum plein, bij de grote spin en de handen die er liggen van een kunstenaar die afscheid moest nemen van zijn moeder.. erg sfeervol

Terwijl we nog wat stonden te dralen stelde ik voor om naar het MOCCO museum te gaan, en dat was een gouden greep, naast een vast aantal stukken van Bansky, hingen er weer nieuwe werken van andere kunstenaars, wat ik erg leuk vond om te zien, om naar te kijken. 

Het was verrassend wat je daar dan ziet..

kortom het was een mooie dag, ondanks de warmte
De kunstroute is er nog tot 19 september en ik kan alleen maar zeggen gaan en kijken
het is een prachtige ervaring en zitten hele mooie stukken bij






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten