maandag 21 juni 2021

vaderdag wod...

 

Stoep krijten op Vaderdag was even de gedachte toen ik zondagochtend bij de cross aankwam,  al moet ik zeggen toen in de app stond dat we ons springtouw mee moesten nemen had ik de neiging om in bed te belanden en gewoon even te doen alsof ik dat niet had gehoord, laat staan zin in zou hebben. maar goed helaas ging die vlieger niet op, dus met mijn duf hoofd ging ik richting de cross.. Ik zag mijn sportmaatje, die ik elke ochtend op de fiets zie zitten en afhankelijk van haar manier van fietsen kan ik inmiddels al zien hoeveel zin ze er in heeft..  op de heenweg is het wat langzamer dan als we klaar zijn dan fietst ze toch harder.. ik ga daar geen conclusies aan verbinden,  maar ik ben altijd blij als ik haar zie.. dan weet ik zeker dat we beiden het weer gered hebben en dan komt het goed.

Aangekomen bij de cross, pakte ik, is een soort gave mijn zwarte matje en ging keurig liggen in de rode lijn.. ik vind deze matjes inmiddels roze, maar men blijft ze stug rood noemen omdat ze ooit rood waren maar door het veelvuldig gebruik, en de liters zweet die op deze matjes zijn beland zijn ze inmiddels duidelijk aan vervanging toe en zijn ze roze geworden.. gelukkig hebben ze al dat zweet niet opgeslagen je kan er nog op gaan liggen zonder dat je meteen druppels vocht omhoog zie komen , of dat je als je opstaat je matje oppakt je de afdruk van de mat ziet op de grond. dus het is nog wel hygiƫnisch maar op zwart zie je toch minder .

Ik had al vroeg bericht van Benjamin senior dat hij ook kwam, Benjamin junior was in geen velden of wegen te bekennen, die kon zijn bed niet uit begreep ik van zijn vader.. jammer gemiste kans.

We mochten eerst weer het opwarmrondje lopen,  met de eerste kant van het gebouw, rennen, dan hakken billen, dan knie hef en dan zijwaarts of op volle tempo, erg leuk, ik hou van rennen, en in totaal loop je dan toch mooi 500 meter. Dus ik geniet ervan.

 We kregen van onze trainster een stukje stoepkrijt en mochten we naast onze matjes de getallen 1 t/m 6 zetten, dat ging snel dat kon ik zelfs, daarna moesten we per getal een oefening zetten, het is gek, zelfs ik die met gemak een training in elkaar zet had er wat moeite mee, omdat ik inmiddels mijn kwaliteiten ken en weet wat ik wel en niet moet gaan doen. maar toch je wilt wel een leuk schema, maar aangezien de ervaring leert moet je ook oppassen wat je opschrijft.

Dus ik koos voor veilig,  touwtje springen, squat, sit up, push up( werd uiteindelijk rust wat meteen omgezet werd in rennen) kb swing, dead lift en dat ben ik vergeten kennelijk te afschuwelijk om te onthouden.

Daarna kregen we te horen dat we dus elke oefening 1 minuut moesten doen, en juist alle nummers 1, van elkaar. dus nummer 1 van de rij die oefening en zo door. gevolg dat we dus een heel erg gevarieerde training kregen met oefeningen die je liever niet weet, zoals de wall kick, handstand, vreselijk daar ben ik dus niet van.. maar ondanks dat hadden we wel lol met elkaar en ging de tijd erg snel. 

Voor we het wisten hadden we dus 66 oefeningen gedaan  x een minuut en was het al volbracht

Kortom een leuke variatie op een bestaand iets en vooral doordat ieder zijn of haar oefeningen had gekozen die hij of zij gemakkelijk vond om te doen was het ideaal..  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten