vrijdag 4 juni 2021

maandag en woensdag van het paradijs in de hel..

 

Elke maandagavond maar ook de woensdagavond denk ik, leuk we gaan weer gezellig aan de kettle bell.. en elke keer denk ik weer.. als ik er ben en we zijn begonnen.. is het nu nog niet over.. de eerste oefeningen zijn al zo pittig dat ik me afvraag of ik het wel red tot 21.00.. 
 
Afgelopen maandag was het een mooie binnenkomst, ik kreeg  een handdoek wegens een miscommunicatie vond ik zo mooi en lief, van mij had dat niet gehoeven maar het is gewoon een mooi gebaar, denk dat het ook komt omdat ik daar dan geen toestanden van maak, want iedereen kan fouten maken tenslotte.. 
 
Wat ik altijd erg lekker vind is ten eerste de lol die we hebben en daarnaast dat we zo afwisselend trainen.. of een gedeelte zo erg uitbuiten dat ik denk nu kan dat onderdeel echt niets meer maar dan komt er weer wat en doe je het toch nog mooi even.
We begonnen met het traditionele opwarmrondje. hij voldoet dus daar hoor je mij niet over zeuren.
Daarna begonnen we met de push up breed, 20 x, de push up onder je schouders 20 x en uiteindelijk de diamant push up, in het Engels klinkt hij leuker maar ik hou het maar even bij het Nederlands omdat ik denk dat ik het Engelse woord niet goed zal schrijven.....  

Daarna gingen we met de kb swingen, eerst op ooghoogte, daarna boven het hoofd en uiteindelijk eerst met links en daarna met rechts.  
Nadat we dit hadden volbracht mochten we gaan rennen, 4 rondjes in totaal maar een halve kilometer maar toch het is een heerlijke afwisseling van het andere.

We gingen toen we terug waren naar de 3 variaties op de squat.. we begonnen met de gewone squat met een kb voor onze borst, daarna de sumo squat en uiteindelijk de smalle squat dit allemaal 30 x..  
we hebben vast nog een oefening gedaan maar die ben ik alweer vergeten met mijn enthousiasme 
Na deze oefeningen gingen we weer heerlijk rennen, ik ben altijd enthousiast over hoe Frank onze trainer het opbouwt ,hij daagt ons uit, maar weet dat we nog niet zo goed getraind zijn in het rennen en laat ons rustig wennen en steeds komt er wat meer bij, vind ik zo goed van hem dat hij dat doet dat zorgt er voor dat je ook het gevoel hebt dat je vooruitgang boekt.. heerlijk
 
Daarna kwamen de buikspieren aan de beurt
planken, planken en nog eens planken..  heerlijke oefening waarbij ik denk.. het zal ergens heel goed voor zijn maar ik zie aan niemand die vaak plankt nou echte een six pack. maar wie weet zijn dat ook beginners..

 Woensdagavond was een les van weer een ander soort kaliber.. maar wederom heerlijk gesport


Geen opmerkingen:

Een reactie posten