zondag 5 februari 2023

DE Burgermeester

 

afgelopen vrijdag begon het weekeinde van veel uit eten en met anderen eten. dit zou met recht een weekeind genoemd kunnen worden waarin het eten centraal stond en de adviezen van de voedingsdeskundige even niet helemaal tot hun recht kwam.

Ik had met Albert en Nadira afgesproken bij de Alphense Burgemeester rond half 7. Ik was er keurig op tijd, zij waren er al dus dat was meteen leuk binnenkomen.

We zagen er elkaar, na de knuffels en het blij zijn elkaar eindelijk te zien, na 3 x de afspraak te hebben moeten wijzigen wegens ziekte, was het dan nu eindelijk zover, we hadden natuurlijk leuke cadeautjes voor elkaar, zo had ik voor hun een prachtige prent van Banksy maar ook een potlood uit Florence die je kon gebruiken en als hij bijna op was kon je de bovenkant in de aarde zetten en ontstaat er een plant, weet niet of het een blijvende plant is, maar het idee is erg mooi vond ik.

We zaten en nadat we diverse algemeenheden hadden uitgewisseld over waar we nu zitten en staan, konden we pas gaan bestellen dit tot de grote ellende van de ober die al tig keer een blik op ons wierp of we al hadden uitgezocht wat we wilden.. nou nee dus. we hadden wel al een broodje truffeldip genomen, erg lekker maar soms kan truffel ook ineens te veel zijn.. is de smaak te overheersend.. maar goed het is een lekker begin van een maaltijd.

Nadira besloot  om het voorgerecht te nemen van Champions in bierbeslag met daarbij bieslookmayonaise Albert en ik gingen voor de tomaten soep met bieslook roomkaas, ze zijn daar erg gek op bieslook viel me op bijna elk gerecht zit wel bieslook in. Bij onze gerechten kregen we brood geserveerd met boter, Nadira kreeg eerst een glutenvrij broodje maar ja ze mag wel gluten maar geen lactose, dus kreeg ze volgens mij het zelfde broodje maar dan met een andere naam namelijk een lactose vrij broodje.. en ik heb het ook even geproefd en bedacht me meteen.. hoop dat ik nooit lactose vrij hoef te leven wat is dat niet lekker.

Als hoofdgerecht nam Albert de wildstoof in bladerdeeg, Nadira de sliptong.ik nam de gratin van witlof met blauwe kaas en tomaatjes en druiven en de eeuwige erg overschatte rucola in grote aantallen op het gerecht. alsof je daardoor gezonder leeft.. inmiddels is de rucola al zo ver door geteeld dat de unieke smaak van de noten al niet meer te proeven is wat erg jammer is omdat dat nu juist het leuke was van het geheel vroeger.

Nadat we onze hoofdgerechten hadden op gegeten zijn we nog even aan de thee en koffie gegaan om daarna met een voldaan gevoel en volle buikjes naar huis te vertrekken na een heerlijke avond samen met de belofte dat we elkaar snel weer moeten gaan zien, en we zeiden al laten we het vroeg plannen dan komen we ergens in de zomer weer bij elkaar na 3 x afzeggen..  we hebben veel humor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten