woensdag 9 november 2022

Er was er een jarig.....

 

Nadat ik mijn griepprik had gehaald, ben ik in de auto gestapt om een retourtje Groningen te gaan doen..

 De rit naar Groningen via Almere roept altijd diverse emoties en herinneringen op bij mij. weet niet wat het is, maar ik moet altijd terug denken aan de vele avonden en ochtenden dat ik naar mijn toenmalige lief ging en hoe vaak ik, zeker tegen het einde van de relatie me tranen in mijn ogen mijn weg vervolgde...  Het is bijzonder dat als je er naar toe gaat, zeker in deze tijd van het jaar, waar ik een einde aan de relatie van bijna 10 jaar heb gemaakt, het weer even binnenkomt met natuurlijk de vragen die in je hoofd opkomen, al weet ik heel goed dat dit de beste beslissing ooit is geweest die ik toen kon maken en heb er nog steeds geen spijt van maar toch  soms ga je onbewust de memorie lane op en komen dingen terug

Bij aankomst in Groningen werd ik eerst helemaal omgeleid omdat de weg naar het station afgesloten was, van de kant die ik meestal volg, dus ik kreeg een toeristische route, en kwam ook langs mijn tweede woonplek in de stad. wel even leuk om te zien,. nadat ik geparkeerd had, mijn salade in de auto had opgegeten ben ik naar het Groninger museum gelopen omdat ik daar graag een tentoonstelling wilde zien. daar over in een ander blog.

Nadat ik het museum bezocht had, had ik nog aardig wat tijd over en ben ik wat door de stad gaan dwalen, om uiteindelijk te belanden bij de voormalige Herentwist waar ik heel veel voetstappen heb liggen. Ben na mijn kopje thee nog even langs de steeg gelopen vol met streetart om zo ook weer even langs mijn eerste woonplek te komen.

Daarna ben ik naar het huis van mijn neef gelopen, het was even zoeken, maar natuurlijk zat Florence nog in mijn systeem, ik zie een kerk en ik denk daar moet ik even in. dus ik ben de Sint Jozefkerk even binnen gelopen, nog nooit geweest, dus ik was heel benieuwd hoe ik dat zou vinden.. 

Mooie kerk vond ik het ook mooie altaren maar ja na de overdosis in Florence viel het ergens ook tegen. 

Nadat ik deze stichtelijke plek had bezocht ben ik naar mijn neef gegaan om zijn verjaardag alsnog te vieren. 

Hij woont erg mooi waar hij woont met een mooi uitzicht over het water. Tevens was mijn broer er al en zijn katje Wiskey.. een grappig zwart katje met een heel eigen willetje erg leuk. Weinig knuffelig viel me op, maar wie weet komt dat nog wel ooit. 

Mijn moeder was er ook zo rond een uur of 14.00 zodat we met elkaar heerlijk hebben genoten van de taart met wat drinken erbij, daarnaast kreeg mijn moeder een broodje kroket, net als mijn broer en ik een kaas tosti. 

Rond een uur of 15.15 stond de taxi voor de deur om mijn moeder op te halen en dus besloot ik om maar met haar naar beneden te lopen en te vertrekken naar huis,het was een mooie lange dag geweest.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten