woensdag 16 september 2020

jaarmarkt

De eerlijkheid gebied mij te zeggen. dat ik sinds ik hier woon, toch al een kleine 27 jaar, ik precies 1 keer op de jaarmarkt ben geweest, slechts 3 keer heb gekeken bij een optreden, die van de Kast, de groep van mijn collega/ vriendin Laura en die van Jody Benal.. kortom, ik kan niet een echte menig geven over de jaarmarkt. maar voor mij is het niet mijn ding.

Dit is niet omdat ik grote mensenmassa's schuw, dat zeker niet, ik hou juist van grote groepen mensen. ik ga niet voor niets het liefst naar Steden op vakantie waar ik dan kan genieten van de veel kleurigheid aan mensen die er lopen en zijn. 

Ook de beruchte koek die alleen maar met de jaarmarkt te koop is, waar mensen uren voor in de rij staan, ze zelfs meenemen om thuis in de vriezer te gooien.. de smaak is mij totaal onbekend en op de één of andere manier kom ik er niet toe om er eentje te gaan halen... dus de smaak zal mij voorlopig nog onbekend blijven. het trekt me niet.

De keer dat ik wel geweest ben dacht ik alleen maar, oh ja,  dit is de jaarmarkt.. even vergeten een soort van grote markt maar dan vooral dat wat men niet kan verkopen iets goedkoper aan bieden in een kraampje, de winkeliers dan, de marktkoopmannen en vrouwen komen van einde en ver om hun waar aan te bieden, maar wat je tegenwoordig zo vaak in grote steden ziet in de hoofdstraat het is 1 aaneenschakeling van grote winkelketens. dat je eigenlijk al niet meer naar een andere stad hoeft om iets bijzonders te halen, deze hoofdstraten zijn overal het zelfde.. maar goed gelukkig zijn er altijd geweldige zijstraatjes waar je juist de uniek winkeltjes vind met wel bijzonder dingen, moet meteen denken aan de grachten in Amsterdam en de prachtige Folkingerstraat in Groningen. ik dwaal af, het is eigenlijk heel eenvoudig, namelijk de kraampjes op de jaarmarkt zijn eigenlijk steeds een herhalend thema van dezelfde dingen.. er is weinig bijzonders.. het is gewoon de Bazar in het groot.. en toch heel Nederland, heel Alphen loopt daar rond en ik denk alleen maar WAAROM??

Ik ben dan ook geen Alphenaar.

Die keer dat ik naar De kast ging was geweldig, wat een mooie avond was dat, ik was diep onder de indruk en dacht wat hebben ze toch iets groots binnen gehaald.. prachtig.

De avond met Jody was heel erg, hij moest met zijn optreden stoppen omdat de jeugd met eieren naar hem gooiden, en hem uitjoelden, niet omdat hij niet kon zingen, maar ik denk dat de jeugd het belachelijk vond dat het om een eendagsvlieg ging die kwam op treden en geen band van naam.

Ik herinner me nog dat ik dacht wegwezen hier, hier moet ik niet zijn of blijven, er werd op een gegeven moment zelfs gevochten, dat was tot dusver mijn ervaring. en score van 3 uit 5 dus dat valt tegen

Die keer dat ik ging kijken naar het optreden van vriendin Laura, was het overdag het was rustig maar och wat een slechte organisatie van Alphen, alles begon veel te laat en er waren steeds praatjes tussen door, later begreep ik ook van Laura, dat ze hun optreden moesten inkorten omdat het zo uitgelopen was voor ze. kortom  er was woensdag wederom iemand die een graag gezien inwoner is van dit dorp zeker bij de jeugd die les van mij heeft gehad, niet gezien op de jaarmarkt, deze graag gezien inwoner had zijn wandelschoenen aan getrokken en was gewoon gaan wandelen door de omgeving en heeft genoten van de rust en de natuur... zou ik dan toch een kluizenaar aan het worden zijn?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten