zondag 19 november 2017

Den haag Gemeente museum en Beelden aan Zee


Nadat mijn wekker mij om 8.15 uit de slaap der rechtvaardigen haalde, maar ik me besefte dat ik eigenlijk veel te weinig had geslapen, als je om half 3 gaat slapen en dan toch ook nog wil sporten, besloot ik om maar de slaap der Goddelozen te gaan doen, en lekker te blijven liggen tot 10.30.

Niets lekkerder dan gestolen slaap uurtjes om eerlijk te zijn en dan je niet schuldig voelen omdat je niet bent gaan sporten, maar even koos voor het genot van een warm en heerlijk bed. 
Het  rare is dat de wekker dan nog een keer gaat en je eigenlijk nog wilt blijven liggen maar ja dat kan niet omdat je naar Den Haag gaat met vriendin Kitty. 
Dat is al een feestje op zich, het samen weg gaan.

Dus toch maar snel uit bed, snel onder de douche, een bord muesli met magere yoghurt naar binnen gestopt en klaar was ik, ik kon gaan , gelukkig had vriendin Kitty perfect uitgelegd hoe ik moest rijden om bij de afgesproken plek te komen,  dus in de auto en gaan. Keurig op het afgesproken tijdstip was ik er en konden we dus los gaan,. De lieverd had voor mij 2 dozen paracetamol uit Spanje meegenomen en een paar prachtige stenen. Daarnaast een vingerpopje en op verzoek speciale spray bij verkrampje of pijnlijke spieren, dat schijnt giga te werken volgens kenners. Dus ik kan voorlopig weer vooruit.

We hebben natuurlijk onderweg vreselijk leuk  zitten te praten over het leven, de dagelijkse dingen en beslommeringen en natuurlijk de uitdaging die ik via vriend Fans in mijn maag gesplitst kreeg.. over elke dag, 7 dagen lang, een zwart wit foto plaatsen uit mijn dagelijks leven. en in dat leven gebeurt zoveel dat ik niet weet wat ik moet kiezen,  daarnaast ontbreekt me soms de tijd om een blog te schijven zodat ik over moet gaan op iets anders, maar het komt goed, het loopt zoals het loopt. 

Dus een extra uitdaging erbij om wat te ondernemen. Gelukkig kan je voorlopig nog gratis parkeren en inmiddels ben ik weer helemaal op de hoogte van het voordeel van de Yellow Brick zeker in samenwerking met de ANWB.

De tentoonstelling over Art Deco was erg mooi in het museum, ik heb dan wat minder met het servies etc maar de kleding zo prachtig vorm gegeven en mooi, ook de meubeltjes die er stonden waren prachtig. Daarnaast zijn we even over de tentoonstelling van Anthon Heyboer gelopen, ik vond het geen mooie kunst, kan me er wel iets bij voorstellen dat mensen dit bijzonder vinden, door zijn manier van leven. De kleding van Stelman was gewoon erg mooi, zeker als je kledingstukken ziet die gedragen zijn door prinses Irene en door prinses Anita tijdens haar huwelijk.  Mooie lijnen in de kleding.

Nadat we ons aan een heerlijk kop thee hadden gelaafd besloten we om maar eens naar Beelden aan Zee te gaan, niet wetende wat de tentoonstelling zou zijn, maar toch, museum jaarkaart, en tijd dus waarom niet. Wij er dus maar heen. De tentoonstelling in de zaal was bijzonder te noemen, gebruik gemaakt van veel afvalproducten zijn er stellages gemaakt dat je soms doet afvragen waar de kunst is.. of zoal Kitty al zo mooi zei: "Wat een hoop rommel, je kan in principe je kelder openzetten met je zooi en dan heb je kunst "Dit zei ze iets te hard waarop een medewerker begon te lachen.. Hij was het wel met haar eens geloof ik.
We hebben er heerlijk rond gelopen en gekeken naar de beelden die er ook zijn. Geloof dat ik eindelijk een mooie foto heb voor op mijn kaft van mijn nieuwe bundel met de titel "Landschap van mijn herinnering"  ik kon daar een mooie foto maken, nu hoop ik dat hij goed genoeg is.

Nadat we nog even langs het strand waren gelopen en hebben genoten van de beelden van die grappige kleine mannetjes die hier boven staan, hebben we nog snel even gegeten bij de Mac om daarna allebei weer naar huis te gaan. het was zoals altijd een ontspannen dag en het was genieten samen.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten