vrijdag 12 augustus 2016

amsterdam the drungeon

vandaag was het eindelijk zover, ik ging met JP naar Amsterdam. De afspraak hadden we al gemaakt vorig jaar zomer maar door allerlei omstandigheden kwam het er niet van, dus daarom maar dit jaar.
We zouden afgelopen donderdag gaan, maar de voorspelling met 70% kans op regen en een temperatuur van maximaal 17 graden deed ons uitwijken naar vandaag. Een prima keus leek het. Het weer was prachtig geen regen en net niet te warm om lekker buiten te lopen.

Ik had JP beloofd om hem mijn Amsterdam te laten zien, dus we zijn eerst, nadat ik hem had opgehaald in Boskoop, naar de Arena gereden.. waar hij toch wat moeite mee had omdat daar toch volgens hem de beste voetbalploeg van Nederland voetbalt.. dus ja hij wilde graag naar binnen om het voetbalveld te kussen, maar ja dat kon dus niet, het was dicht.

We zijn langzaam naar de stad gegaan en zijn daar gaan dwalen, maar omdat je toch wel redelijk lang onderweg bent voor dat je in het centrum bent. Zijn we lekker uitgestapt bij het waterlooplein, daar heerlijk even gekeken, rustig gaan lopen naar de nieuwmarkt, om daar even te kijken door de chineze buurt naar het centrum, natuurlijk even door de rode buurt gelopen, maar ja alle ramen waren dicht, of we hebben de verkeerde straten genomen dat weet ik niet zeker.  Of ik dacht doe maar niet gek, laten we ons gewoon gedragen.


Nadat we wat hadden gelopen door allerlei straatjes zijn we neergestreken bij een heerlijk restaurantje waar we een heerlijk broodje met kopje thee hebben gedronken,  het was wel biologisch dus volgens 'JP te gezond en dat kon niet goed zijn natuurlijk.

Na het broodje zijn we naar de Amsterdamse Drungeon gegaan, ik wilde dat graag een keer zien, omdat ik er wel over gehoord had maar toch wel wilde weten of het wel echt leuk was. Ik had verhalen gehoord over prachtige stukjes spel, ook over dat er van alles gebeurde, en dat je aan het einde dus in een kooi werd gezet en dan ter aarde zou worden gestort.. maar het was wel erg grappig ook om hier te lopen. Al bij het eerste onderdeel, werd JP uit het publiek getrokken en moest hij in de martelstoel zitten, als je JP kent verbaasd je het niet dat hij er uit werd getrokken. Er werden dan ook diverse martelwerktuigen op hem uitgeprobeerd. Ze lieten zien hoe ze een tong eruit trokken, hoe ze een geslachtsdeel afknipten bij een man maar ook hoe ze een speciale haak gebruikten om iemand op te hangen door deze haak in diverse gaten te steken. zo ook in je anus.. JP mocht dus voorover staan dus hij ga het hele publiek meteen een vreselijk aangezicht.

Door de hele Drungeon loop je van plek naar plek en worden er verschillende scenes uitgespeeld uit de diverse tijd van de geschiedenis van Amsterdam.  Zo ook hoe mensen door de VOC aan schepen werden gebracht, ze werden dan door zielverkopers dronken gevoerd en tekende voor werk aan het schip waar ze niet voor kozen. Natuurlijk werd JP er weer uitgepikt en die tekende als een dampende veulen in de wei meteen klakkeloos zijn ondergang...

Daarna werden we langs scenes geleid dat hoe de heksen werden veroordeeld. Aangezien ik al aardig wat dingen ontlopen had en ik al bewust wat achteraan ging staan, maar ook zo dat ik nooit als eerste stond, zodat ze je er niet zo snel zouden uithalen, werd ik helaas nu bij de rechtbank eruit gehaald.  Ik werd aangeklaagd wegens slechte kleedstijl, en dat kan ik onderstrepen, ik weet dat ik in de zomer van het gemak ben, korte broek, teenslippers, vandaag echter dichte schoenen, en zwart t-shirtje lekker eenvoudig niet te moeilijk en lekker vakantie. Ik mocht dan een bordje omhangen met de tekst dat ik een modeblunder was. nou dat doen we dan wel.. 
Kreeg er geen sik van of een rot gevoel maar dacht wel okey het zij zo.

Aan het einde van de rondleiding moesten we nog even door de shop, waar griezel dingen liggen, maar waarbij ik wel iets heb van ach laat maar. zijn we naar de Reguliersdwarsstraat gegaan, daar nog wat gedronken,  en aangezien de tijd toch begon te dringen, zijn we rond 5 uur naar de auto terug gegaan.  Om heerlijk om 18.20 weer in Boskoop te zijn na een heerlijke middag in Amsterdam. Ik ben daarna erg tevreden terug gereden naar huis om even langs de afgifte punt te rijden van de DHL en ja hoor mijn pakketje was er.. dus ik ben blij..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten