maandag 18 maart 2013

Gerdesia

aangezien we eindelijk na tig jaren erachter zijn gekomen, dat het veel goedkoper is om de auto te stallen op Capelsebrug en dan met de metro naar het centrum van Rotterdam te gaan, daardoor kunnen we nu vaker naar theater en uit eten, want als we het uitreken kwamen we toch al gauw op 200 euro wat we betalen per jaar voor het bezoeken van een voorstelling. Zonde geld toch. Dus vanaf nu rijd ik als we naar het theater gaan naar de Capelse brug en stal daar mijn auto om dan met de metro naar het oude of nieuwe Luxor te rijden. De laatste keer was wat hilarisch omdat ik van een bijscholing kwam en ik vond dat ik me toch moest omkleden  omdat een hele dag op de grond zitten niet echt bevordelijk is voor je zwarte kleding die dan geen grauw sluiter krijgen maar een witte glans. Dus ik had al mijn tas in gepakt om me om te kleden als ik weg zou gaan uit Bleiswijk. maar ja zo blij dat ik klaar was dat ik dat helemaal vergeten ben en dus hup naar Bleiswijk in de auto.. en ja toen zat ik dus ff. Toen maar op de parkeerplaats ergens in een naar ik hoop niet gefilmde hoekje ver achterin me maar snel in mijn inieminie autootje omgekleed in mijn kleding die ik had uit gezocht, en geloof me het kan en het gaat al is het wel ff worstelen met het stuur, maar ja om die nu even er weg te halen is ook teveel werk.. dus het is gelukt. Klaar en omgekleed in stijlvolle kleding ben ik toen maar op weg gegaan naar het Nieuwe luxor, en daar kwam ik het weer tegen onderweg GERDESIAWEG, geen idee wat of wie nu Gerdesia is.. en dat wil ik dan weten. Aangezien vriend Frans alles weet van Rotterdam, leek me dit een gepaste vraag op de terugweg.. Toen ik deze vraag aan hem stelde wat is nou of wie is nou Gerdesia. kreeg ik eerst een frons en werd mij pijnlijk duidelijk dat Frans ook even het antwoord niet wist, maar vakkundig als hij is, zet hij eerst zijn zeer intelligente blik op, en  verteld dan in heel aannemelijk woorden dat het een bloem is.. ( ik dacht nog dat hij gerbras bedoelde maar nee het waren echt Gerdesia bloemen.) Meteen kwamen er vele voorbeelden ,zoals ik heb een tak van de gerdesia op haar graf gelegd. Schat wil jij even de Gerdesia water geven. Ach wat enig een bosje gerdesias.. en ik kijk dan met verbazing naar deze wijsheden, en luister, raak meteen weer in de ban van de kennis die vriend Frans dan heeft, en geloof hem... alleen jammer  inmiddels ben ik ook van de google generatie en dus duik ik er maar in en ga onderzoeken wat nou Gerdesia is..
Op google vond ik eerst vele verwijzingen naar het cafe Gardesia
maar  ook het volgende:
"Bij raadsbesluit van 16 juni 1950 werd deze straat vernoemd naar de voormalige buitenplaats Gerdesia (voorheen Devonia) aan de Oudedijk.[1]"

Erg bevredigend vind ik dit antwoord nog steeds niet, omdat er niets bekend is over wie en wat  Gardesia nu echt is. Een paar vage verwijzingen naar een alchemist in Berlijn die een speeltuin heeft gemaakt ergens voor kinderen. maar hoe en wat.. ik weet het niet maar wie weet komt iemand die mijn blogje leest wel met de informatie die klopt.. ik ben benieuwd..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten