zaterdag 20 augustus 2022

oh wat weer handig......

 

Zoals ik al voor mijn vakantie melde.. mijn internet etc doet het niet zo goed, ik vermoed zelf dat het modem gewoon niet meer goed is, maar wie ben ik.. ik kan er niet zoveel mee.

Dus de lieve meneer van Ziggo, stuurde me tig enveloppen met kabels en een kastje en een los frummeltje dat ik natuurlijk al meteen kwijt ben geraakt. maar niets is mij vreemd.

Dus nadat ik het hele pakket had bekeken, zag ik al, de wonderen zijn de wereld niet uit.. het zijn 3 kabels, een frummeltje waar dat ook is gebleven, een soort van metalen ding met een plastic kapje.. kortom ik heb er intelligent naar gekeken, bedacht, okey dat moet ik kunnen, zeker als men schrijft dat er een uitleg bij is in de enveloppe, en ook nog een instructiefilmpje is op hun site, dan moet ik het kunnen.

Maar wijs als ik ben. besloot ik eerst maar op vakantie te gaan en dan de maandag na de vakantie er een hele dag voor uit te trekken om het op te lossen en het te maken, ik ken mijn eigen handigheden.

Dus nadat ik om 11 uur mijn bed had verlaten, niets menselijks is mij vreemd, besloot ik om maar na het ontbijt te beginnen met het gebeuren. 

Ik had de avond van te voren al gekeken naar de instructie op papier. dat zag er heel simpel uit.. dat zou ik toch moeten kunnen.. al vond ik de uitleg nog slechter dan de uitleg van ikea, om me helemaal goed voor te bereiden besloot ik om ook maar meteen even te gaan kijken naar de uitleg op internet.. nou daar kon ik echt niets mee. die was zo vaag dat ik me afvroeg wat ik hier mee zou moeten kunnen.

Dus ik in mijn kluspak, mijn denkbeeldige gereedschapskist mee en ik naar het aansluitpunt van mijn modem, dus ik aan de slag.. maar wat bleek, alle kabels die ik had, waren om in een contact te schroeven. terwijl ik kabels had gekregen die er voor waren om in te pluggen, met ook nog allerlei kleurtjes.. dus ik had nadat ik 1 poging had gedaan een blik geworpen op het geheel, het frummeltje bleek ergens voor nodig te zijn maar ja dat werkte dus ook niet.. dus tja wat nu.. nou simpel bellen en vragen om een monteur of die langs kan komen omdat het mij niet lukt..

Nadat ik mijn kluspak had uitgetrokken mijn denkbeeldige gereedschapskist   had opgeruimd en weer mijn eigen zelf was, besloot ik te bellen..  dit ging razend snel, het zou me 50 euro kosten als bleek dat het in mijn eigen huis was, nou dat heb ik er graag voor over als het dan klaar is. ik heb geen zin in dat gestress en ergenis om het te moeten maken. dus laat maar komen.

Soms moet je dingen aan een vakman overlaten en voor jezelf bedenken dat het goed is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten