maandag 18 juli 2022

Uitje met de Sectie..

 

We hadden er al weken naar uitgekeken, het uitje met de sectie cultuur, ook onze nieuwste aanwinst Nick ging mee, ineens zijn we van 2 vrouwen en 1 man een groep van 2 mannen en 2 vrouwen, uiteindelijk naar 3 vrouwen wegens dat ik er een collega drama bij ga krijgen, geweldig dit..

Al ver van te voren hadden we bedacht wat we wilden gaan doen en ook waar. We kozen voor Rotterdam om daar de Experience te ontdekken onder de Erasmusbrug,daar worden kunstwerken van bekende kunstenaars zoals  Van Gogh getoond met projecties, indrukwekkend leek ons dit, maar ook iets om over na te denken of we dat ook op school zouden kunnen uitvoeren  op de 1 of andere manier.

Daarnaast hadden we natuurlijk ook nog een etentje en als afsluiting samen naar de film, daar komt nog even en ander blogje over.

We hadden een mooie planning totdat we er achter kwamen dat we de film die we wilden zien niet draaide op een redelijk tijdstip tenzij we die van 20 over 4 zouden nemen dus dat hebben we dan maar gedaan, dus we hebben de planning voor het bezoek aan de Exeprience wat vervroegd wat alleen maar leuker is omdat je dan toch wat lekkerder de tijd heb, het eten is er daardoor wel bij ingeschoten, dus ik denk dat we eindigen bij  de friet tent in plaats van lekker luxe te eten , maar dat mag de pret niet drukken, het is wat het is en dat is leuk.

 

Dus vroeg in mijn tuigje en in de auto naar het station, dat kon even niet anders, want ik moest nog wat halen voor school. Bij aankomst op het station in Alphen, stond de trein naar Gouda al klaar, ideaal, kon ik zo met de trein mee, aangekomen stond Rebecca al klaar en kwam Nick er ook net aan. We zijn maar zo ver mogelijk op het perron gaan lopen omdat we met Marlous hadden afgesproken om haar te zien in de eerste wagon van de trein. De trein kwam en ja hoor een dubbeldekker dus de vraag was boven of onderin, gelukkig zagen we haar zitten dus konden we meteen naar het onderste gedeelte stappen.

Aankomst in Rotterdam was ook snel en we besloten om te gaan lopen naar de Experience, dat was maar 20 minuten lopen, helaas brak er wel zon miezer regentje door de zon heen, zon regen die je eigenlijk niet voelt maar waar je wel meteen zeiknat van wordt. Dus terwijl we daar doorheen liepen, ik had aan een paraplu gedacht, zijn de dames nog even een winkel ingelopen. Daarna zijn we door gelopen tot aan de experience. Bij aankomst was het even zoeken of we goed zaten, maar uiteindelijk vonden we het, naar binnen en we konden meteen in de rij aansluiten. Het ging wonderbaarlijk snel, om eerlijk te wezen,  de eerste ruimtes waar je doorheen ging waren erg bijzonder, eerst de onderwater wereld, daarna de wolken met een bootje, om uiteindelijk in een moderne schilderij van Jeroen Bosch te komen met oa de hel, indrukwekkend om dit schilderij in bewegende beelden te zien. Uiteindelijk gingen we met een zogenaamde lift naar boven,  die natuurlijk gewoon stil bleef staan, en kwamen we in een ruimte waar we moesten gaan lopen door een lange gang, waarin water was, maar waar je ook zag dat er projecties waren op de muur. Uiteindelijk kwamen we in een grote ruimte met allemaal klokken.. waarin eens de klokken verdwenen en diverse bekende werken van Nederlandse kunstenaars langskwamen. Prachtig, al waren sommigen minimaal uitgelicht zoals Van Gogh..maar hoe dan ook een prachtige ervaring was dit om dit een keer te ervaren en mee te maken.

Daarna zijn we met elkaar terug gaan lopen en bij de Bazar iets gaan eten, we namen een klein voorgerecht om daarna toch nog even ons tanden te laten wennen aan heel veel zoetigheid..

Nadat de innerlijke mens was voorzien van de nodige behoeften zijn we naar de bios gelopen, om daar een prachtige film te gaan zien.Omdat het een dagje uit was, gingen we uit onze dag, met pop corn en m&m's, heerlijk. 

Na afloop terug gelopen naar de trein, na pratend in de trein en daarna genieten van deze dag, werd er in Gouda afscheid genomen met de belofte dat we dit vaker gaan doen met elkaar als sectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten