dinsdag 18 januari 2022

DE LUNCH

Eindelijk was het dan zover ik zou het kersverse bruidspaar ontvangen in mijn huis. Te lang niet gezien omdat ik tijdens hun huwelijk me niet durfde wagen om er heen te gaan, wegens de opkomst van het inmiddels dominante virus, de vele besmettingen op school. Ook al voelde ik me prima, wezen de zelftesten uit niks aan de hand. vond ik het niet verantwoord om naar hun bruiloft te gaan uit angst mensen aan te steken of te besmetten, omdat je nooit weet of je het wel of niet hebt.. dus vandaar te lang niet gezien.

Tevens kwamen ze allebei voor het eerst bij mij thuis, meestal spreek ik met Elias af om ergens te eten buitenshuis een paar ik heb ik bij heb thuis gegeten, dus vond ik het leuk om ze bij mij thuis uit te nodigen.. waarbij ik voor de goede orde meteen vergeet dat het meer is dan komen lunchen het is het huis schoonmaken. het is alles nat afnemen, het is stoffen, het is de natte ruimtes schoonmaken, tafels afnemen en noem maar op, het is gewoon hard werken en als er iets is waar ik geen voldoening uit vind en een gruwelijk hekel aan heb is dat wel schoonmaken. Heb je net alles mooi schoon in de keuken, open je een bakje kwark en pats je hele aanrecht zit onder de witte spetters wegens de druk op de verpakking terwijl je daar anders nooit last van hebt..... hopeloos vind ik dit en word ik er ook van.

Maar goed het huis was schoon, de lunch voorbereid. de tafel gedekt, al  besloten om in de ochtend niet te gaan sporten, waar bij ik aanteken dat ik me wilde uitslapen en dat ik  zou gaan als ik vroeg genoeg wakker was, wat dus niet gelukt was.  Als lunch had ik zoete aardappelsoep, een championtaartje en wat luxe broodjes met beleg naar keuze, bijvoorbeeld fenegriek kaas, of pesto kaas,. of vegetarisch vlees en natuurlijk ook zoet de bekende jam in klein verpakking, wat ik leuk vind en gastvrij omdat ze dan kunnen kiezen voor de smaak die ze het lekkerste vinden.

Kortom de voorbereidingen vind ik eigenlijk altijd het leukst om te doen, alles bedenken en klaarzetten zodat men kan aanschuiven en kan genieten van het lekkers dat er is.. 

Om 13.00 waren mijn gasten er en het feest kon beginnen, natuurlijk eerst even met elkaar zitten praten omdat nog wat dingetjes moesten warmen, daarna ging het als vanouds eten praten over van alles en nog wat.

Voor we het wisten was het alweer tijd om te gaan, het was wederom zoals altijd een prachtige en gezellige middag


 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten