woensdag 12 mei 2021

Shadow and Bone (Netflix serie)

 

Game off Thrones heeft me nooit kunnen bekoren, dus ik ben er ooit mee  begonnen, maar na 10 minuten was ik al de hele kluts kwijt, begreep niet wie wat deed of wie wat was etc.. dus ik dacht laat maar.

Deze serie, net op Netflix, ben ik begonnen te kijken en het is gek ik verlang naar meer, hij is spannend, hij is boeiend en ook nog erg goed in elkaar gezet.

Natuurlijk zit er het lijntje in van de eeuwige liefdes die elkaar vinden, goed en kwaad maar toch. ik geniet ervan en kan het iedereen die Netflix heeft, van magie houd,  deze serie aanraden.

 recensie van de film 

Shadow and Bone is een Netflix Original serie, gebaseerd op de Grisha-trilogie van Leigh Bardugo. Het verhaal gaat over Alina, een jonge vrouw die er geen weet van heeft dat ze een Grisha, een magiër, is. In de ingewikkelde wereld waarin zij en haar beste vriend Mal wonen zijn magische barrières en monsters niet ongewoon. Wat wel ongewoon is, is het feit dat Alina een Lichtheerser is, al heeft zij zelf geen benul wat dat inhoudt. De mensen die dat wèl weten, willen haar kracht gebruiken voor verschillende doeleinden…

Shadow and Bone volgt het verhaal van De Grisha 1: Schim en Schaduw, het boek van Leigh Bardugo. Toch zijn er aspecten van latere delen gebruikt om dit verhaal als Netflix serie sterker te maken. Dit kan jammer zijn voor lezers van de boeken, die het anders verwacht hadden, maar voor de rest van de kijkers is dit goed. Het verhaal blijft namelijk de hele tijd interessant en spannend door het toevoegen van een groep personages die anders pas later aan bod waren gekomen, namelijk Kaz, Jesper en Inej. Zij komen uit de duologie De Kraaien, die na Schim en Schaduw geschreven is.

De wereld waarin Shadow and Bone zich afspeelt is gebaseerd op de Russische cultuur uit de tijd van de Tsaren. Qua setting zie je veel tundra-achtige en besneeuwde gebieden, die je als kijker het gevoel geven dat je ver van huis bent. Je hebt ook te maken met verschillende bevolkingsgroepen, die bij elkaar vandaan wonen en weinig van elkaar willen weten. Dit zorgt voor interessante conflicten en achtergrondverhalen. 

Shadow and Bone heeft acht afleveringen van ongeveer 50 minuten per stuk. Magie, bijzondere personages, vriendschappen en liefde komen allemaal aan bod, waardoor het een heerlijke serie is om te bekijken als je houdt van van alles wat! Leigh Bardugo heeft een magische en toffe wereld gecreëerd en Netflix heeft hier gebruik van gemaakt. Het einde van de serie op het streaming platform vraagt zeker om een vervolg: en we hopen dan ook dat de andere boeken ook verfilmd gaan worden.

De meningen over Shadow and Bone zijn best verdeeld, maar het ligt er waarschijnlijk vooral aan wat je verwachtingen van de serie zijn. Wanneer je het vergelijkt met series als Game of Thrones of filmreeksen als Harry Potter, zul je inderdaad niet krijgen wat je verwacht, maar Netflix heeft een toffe fantasy serie neergezet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten