zaterdag 4 april 2020

en zo gleed de zaterdag als zand door mijn vingers

 De zaterdag is tegenwoordig altijd mijn uitslaapdag..... ook de zondag is het tijdelijk.. een verplichte uitslaapdag, de cross xxl gaat helaas niet door. dus.. tja..

Dus ik had me vrijdagavond toen ik naar bed ging.. nog even naar Suits had liggen kijken in bed.. dat ik maar eens moest gaan slapen.. geen wekker en verplicht tot 10.00 in bed blijven liggen. al was ik eerder wakker.. nee ik zou blijven liggen.. het was een lange ochtend in bed... vind het altijd zo bizar, eigenlijk  als de wekker staat en die gaat af.. denk je ik wil nog wel wat langer liggen... maar op je uitslaapdag  heb je niet eens een wekker nodig. vanzelf springen je ogen om 8 uur open en poing.. de energie stroomt door je lichaam... maar ik had me voorgenomen ik blijf hoe dan ook liggen.. het toilet mag maar ik blijf in mijn bed. .wat er ook gebeurt.. nou er gebeurde een hoop.. om  9.30 de bel... de postbode. maar ik dacht no way ik ben er nu even niet... daar komt bij dat ik in mijn ochtend kleedje, en het gezicht dat toch wat aandacht nodig heeft voordat ik die man in de spiegel herken...  dat is voor slechts weinig  mensen toegestaan dat te zien

Kortom kop onder de dekens en blijven liggen tot hoe dan ook 10.00

Gelukkig was dat laatste half uurtje goed te overbruggen. dus ik om 10.00 uit bed. het is dan toch gek dat je een beetje je ritme kwijt bent... ik kom er dan ook slecht in..  de dagelijkse ochtend rituelen gaan door elkaar heen lopen.. en ik heb gelukkig geen autistische inslag maar in de ochtend denk ik liever niet te veel na of ik het ene, of te wel het andere heb gedaan. dat weet ik dan niet zeker.. dus  op hoop van een hele grote zegen maar mijn best doen...

Daarna heerlijk ontbeten.. en ik ben een vakidioot, had alweer wat bedacht voor onze leerlingen ter vermaak, even geen huiswerkopdracht maar iets anders. heb mijn creatieve  en vaak ook wel in voor iets extra's meteen een mailtje gestuurd, wat dat gaat worden, tenminste als ze mee willen werken, hoop ik dat het lukt in week 5 van de Stay Save Stay home dit te kunnen doen..   en dat is ook leuk voor de kids.. en ik hoop, dat mijn unitleidster dit erg leuk vind en dat ze iets ter beschikking wil stellen als prijsje per klas welke leerling het snelste is...  maar goed dat later..

Nadat ik dus dit allemaal aan het papier had toevertrouwd... ben ik eerst bloemen gaan halen. Heb me voorgenomen dat ik elke week hoe dan ook bloemen haal voor in huis. ondanks het mooie boeket van school waar ik super blij mee ben.. wilde ik toch ook nog wat meer bloemen. mijn huis moet vol staan. ik hou daar van. dus ik had rode tulpen gehaald.. 

Op mijn terugweg naar huis zag ik de bus staan die me zo vertrouwd is van de vakanties waarbij we de provinciƫn aan doen , mijn vrienden Ayaz en Heleen, dus ik heb maar tulpen voor tussen hun ruitenwissers gestopt... in plaats van een briefje of een bon.. dacht dat maakt ook hun dag goed en ze weten vast dat ik dat heb gedaan, ze kennen me.

Daarna ben ik ze op de vazen gaan zetten en ze in mijn huis gaan zetten..  geweldig vind ik dat..
Ze staan weer, de vuilnis nog even weg gebracht daarna maar de Frank 2 gedaan..

wederom 21/3 het bekende principe.. alleen aan het einde een stukje 15/15 gedaan dus elke oefening 15 en dan 3 naar beneden.. maar dat was omdat ik mijn schouders en benen al behoorlijk had getraind. had me ook voor genomen dat ik 1000 cal moest hebben verbrand.

voor ik het wist was ik toch maar weer mooi 90 minuten van de straat.. en stond ik weer als een  lekkende vergiet zonder bodem te druppen in mijn woonkamer maar wat is dit lekker om te doen... heerlijk genieten.

Na het trainen alles opruimen,  douchen, schonen kleren aan, de was aan en wat nakijk werk.. verder met flarden plaatsen in de bundel. er moeten nog 75 in dan is deze bundel klaar..als de eerste selectie erin staat is het alles nalezen of het klopt, of ze goed zijn. zeker als het gaat om flarden die geschreven zijn naar aanleiding van foto's dan moet ik kijken of ze nog overeind blijven..  zonder foto..


Tussendoor kreeg ik bericht van vriend Rick, ik had hem een tijdje geleden gevraagd of hij voor mijn huis een schilderij wilde maken in de kleuren wit zwart en grijs, dat past namelijk perfect in mijn huis..  en ik kreeg vandaag de foto te zien van het resultaat. super mooi en voor mij iets waar ik van ga genieten als hij aan mijn muur hangt... geweldig mooi..

Tegen de tijd dat ik hem in mijn huis heb zal ik een foto plaatsen... al kan ik wel al zeggen dat ik er al bij weg droomde.. dat ik al weer op reis was.. 

Na dit werk gegeten.. heerlijk mijn standaard maaltje.. groente, veg vlees en aardappelen..

Even staan praten met een buuf op  afstand die met het verheugende bericht kwam dat iedereen in deze periode 3 kilo aankomt. .en daar kan ik me wel iets bij voorstellen.. tenslotte beweeg je minder dan normaal. tenminste  ik zit nooit 3 uur achter mijn computer ben altijd wel met van alles bezig. of onderweg.. en nu dus verplicht op de doordeweekse dagen beschikbaar... vind ik geen succes om eerlijk te zijn.

Als afsluiting lekker een avondje voor de tv met een leuke film.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten