donderdag 20 februari 2020

eendje

 Bij ons op school geven we soms een gedrags/ groei kaart. Bij een gedragskaart worden dan cijfers gegeven tussen 1 en 5.. als ze een 1 halen is het een uurtje terugkomen, net als bij een 2.

Dit keer kwam een jochie bij mij met die kaart, ik vraag altijd waarom ze die kaart hebben, maar ook wat de gevolgen zijn, wat ik natuurlijk heel goed weet, maar ja.. het is leuk om dat een beetje uit te dagen en te weten of ze weten waarom ze die kaart hebben

Dit jochie was vol vuur, dat hij het goed wilde doen, maar ik ken hem wat langer, dus ik weet hij heeft een steuntje in de rug nodig, hij ontspoort ineens, soms door zijn impulsiviteit soms door gewoon niet na te denken.. er is altijd we wat maar hij kan het soms niet helpen..

Dus ik kreeg deze kaart, hij vertelde vol afschuw over dat als hij een eentje kreeg dat hij dan moest nakomen en dat wilde hij zeker niet.. dus tja wat nu..

Ik bedacht me niet.. ik duik mijn kast in met speciale pennen, en ja hoor ik had nog een pen. met een eendje.. dus ik pakte die pen.. ik liet hem die zien.. en legde hem duidelijk zichtbaar op mijn bureau.. zodat hij hem ook goed kon zien.

Ik ga dan het spel aan met zon joch.. zodat het wat luchtiger gaat worden...  ik zei, wat goed he, ik heb een eendje dus je weet het he. als ik die pak dan vul ik een eendje in..

Hij hoefde maar iets te doen. ik wijs dan alleen naar het kleine eendje en ik zie hem dan ineens. kijken en lachen. hij heeft het door.

Het is een heerlijk joch maar hij loopt soms zo te worstelen met wie hij is en moet zijn.. Een stoere houding moet hij hebben, terwijl bij hem van binnen zit dat klein jochie dat gewoon schreeuwt om aandacht.

Deze pen bracht voor hem wat lucht in de zwaarte van de kaart maar ook mijn relatie met hem is verbeterd door dit soort geintjes.. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten