woensdag 28 maart 2018

klas 4 neemt afscheid

Gisteren nam klas 4 afscheid, we hadden als school het dit keer erg leuk aangepakt. We wilden niet, zoals afgelopen jaren dat leerlingen wederom met eieren en meel, met van alles en nog wat aan het gooien gingen zodat het in de school een bende zou worden.. we wilden die hoe dan ook voorkomen.

Dus gisteren om kwart over 3 werden de 4de klassers meegenomen naar de aula waar ze een afscheidsfeestje aangeboden kregen. Ze konden op een rodeostier zitten, en natuurlijk konden de docenten dat ook doen tot grote hilariteit van de leerlingen, men kon daar ook nog gaan limbodansen,  men kon drinken en eten, men kon zingen karoke en noem maar op.. het was een top idee. Van te voren was aan de leerlingen verteld dat ze de volgende dat vrij zouden zijn, tenzij je nog een examen moest doen. De leerlingen voelden hem al hangen, het met zorg bedacht plan het gooien met eieren, met meel en nu als verrassing met gekleurde poeder dat gemaakt is van stoepkrijt wat ze hadden fijngemalen ging niet door. Ze waren zomaar vrij..

Het was ludiek en een mooi afscheid... en toch.. je kon er op wachten, we hebben het aardig weten te redden, we hadden het aardig klaar, kwamen er een paar vierde jaars toch naar school om een rel te schoppen, we hebben ze vrij lang buiten de hekken kunnen houden maar toch lukte het een meisje om om kwart voor 12 de alarmknop voor brand in te duwen, en dan moet je naar buiten. De bedoeling was om de leerlingen binnen te houden en de vierde jaars buiten de school, dit om te voorkomen dat er in de school een giga bende zou ontstaan. Door deze actie zijn wij extra alert geworden en dus stonden er bij elke deur een aantal docenten die controleerden of het geen vierde jaars waren die binnen kwamen.

We hebben het goed in de hand gehad, vorig jaar overviel het ons, dit jaar was het zo dat het goed ging. Er waren veel minder leerlingen die met het rellen meededen, men bleef liever thuis en in bed liggen.. dus dat was ideaal. Daarnaast was het zo dat ze niet de school binnen zijn gekomen, de leerlingen hebben op het plein hun eieren en meel gevecht kunnen houden met elkaar. Dat was prima.

het afschieten van wat vuurwerk, confetti kanonnen was prima te doen , wel jammer dat een meisje met een trauma voor het afsteken van vuurwerk even in de stress schoot maar het is eigenlijk heel goed verlopen.

Kortom we hebben het dit jaar feestelijker en minder angstig gehad voor de leerlingen en daar ben ik erg blij om.. het wat goed zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten