zaterdag 31 maart 2018

goede vrijdag

Groot voordeel van in het onderwijs werken is dat je ontdekt dat je veel vrije dagen krijgt die anderen soms niet krijgen. Zo ook Goede vrijdag.. al is het voor 1 persoon in het bijzonder niet zon hele goede vrijdag geweest, ligt er aan hoe je er tegenaan kijkt, maar toch.. ik vind het een heerlijke dag.

Dit keer al wakker voor de wekker, balen want ik mocht uitslapen van mezelf tot 8.15.. maar ja gewoonte dier die ik ben, waar het ritme van de afgelopen weken al is ingeslopen, is het niet anders dat ik dan toch maar vroeg mijn bed uitgekomen ben.

Na maanden stug volhouden en me houden aan mijn andere eetgewoonte, had ik gisteren besloten dat ik, omdat ik dat zo goed doe mocht ik van mezelf me trakteren op een rozijnenbrood. Ik heb me daar zo op  verheugd. Ik had er wat boter op gedaan, een plakje kaas voor de gezelligheid.. en al bij de eerste hap ontdekte ik dat hij dus droog was.. zo balen. zie je uit naar iets, en dan blijkt het zo droog te zijn dat je er iemand zijn hoofd mee in kan gooien als je dat zou willen.... Ik voel me dan zo bedrogen.

Dus dan maar het huis uit, toch vroeg wakker, afspraak om half 11 met mijn sportmaatje en vriendin, dus ik had alle tijd, eerst even langs het kruidvat omdat mijn deodorant op was, dus ik meteen maar 4 flessen gekocht, was in de aanbieding.. twee voor de prijs van 1, hou ik erg van, en wat bleek ik had genoeg punten om deze in te leveren dat ik niet 11,90 hoefde te betalen maar 1,90 euro. dus ik was meteen in de roes van wat een mooie vrijdag. is dit....heerlijk.

Daarna naar de sportschool, ik was er mooi op tijd, ik keek op mijn klokje in de auto en zag dat het pas 10.10 was, dus nog tijd genoeg, ik dus maar snel naar de Aldi om nog de nodige boodschappen te doen, ik had nog boter nodig, juist voor die droge rozijnenbrood, nog wat skyr, dus dat had ik willen halen, helaas bleek dat de skyr daar op was, dus ik de pest in, moest ik nog even speciaal na het sporten naar de Lydle. Het is niet anders

Ik had in de planning staan dat ik naar de Kunsthal wilde omdat daar een prachtige nieuwe expositie is, maar zag gelukkig dat hij er nog wel een tijdje is, dus aangezien ik toch volgende week naar Rotterdam moet, maak ik er maar twee vliegen in 1 klap van.. ga ik van te voren even deze expositie bekijken.
Bij de sportschool kreeg ik van mijn sportmaatje een prachtige bon voor de greenhouse om daar iets uit te zoeken en tevens kreeg ik een lieve kaart voor de Pasen. zo lief. .Dus ik kon wat moois gaan uitzoeken daar.

Terwijl ik thuis was, kwam mijn droog loopmat aan die ik besteld had, ik heb soms toch echt wel een soort van grootheidswaanzin.. de matten waren te groot, ik kon ze niet kwijt voor mijn deur.. dus die moest ik even weer terugbrengen naar een DHL perceel. maar ook de bundel Gevangen in het licht was binnen, slechts 3 exemplaren zijn hier van.. en hij is weer mooi.. ik zal hieronder een linkje zetten naar de flarden die in de bundel staan in het gele vak.. clik erop en je bent er.

Kortom het was weer een heerlijke vrijdag, en met recht een goede vrijdag voor mij...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten