donderdag 8 maart 2018

etentje....

nadat ik gisteren snotverkouden, wankel en moe besloten had, op het laatste moment, om toch maar niet te gaan sporten, ben ik vroeg in mijn bed gedoken. Het gekke is, dat het niet goed voelt niet te gaan maar ja soms moet je een keus maken die op langere termijn meer effect heeft.. al geloof ik nog steeds dat je veel beter gewoon kan zweten dan zweet je het er uit maar toch. gisteren pas op de plaats.. omdat vandaag een hele lange dag was en ging worden.

Het gekke is dat ik na een dag werken denk, het gaat goed, het is wel even weer afzien maar het komt goed.. ik voel me nog steeds verkouden, kan ook wel twee weken duren maar het gaat wel beter, het lijkt wat op te lossen.. al weet ik uit ervaring dat het vandaag goed voelt kan het morgen ineens weer totaal anders zijn met deze griep.

Gelukkig was ik ruimt op tijd aanwezig in het restaurant en kon ik nog even praten met een paar leerlingen in de hal. Ook is het altijd leuk om wederom met een collega te praten die er was met haar man en haar kinderen. Dit blijkt elk jaar zo te zijn dat we elkaar daar tegenkomen met het eten rond dit tijdvak.. en niet eens gepland.

Het eten was zoals te verwachten was wederom geweldig goed, een heerlijke bospaddenstoelensoep, met daarbij broodje dip, Het hoofdgerecht een vegetarische gebakken schijf op een bedje van gemengde groente, met natuurlijk de heerlijk zelfgemaakt appelmoes, de sla, de patat het is altijd genieten dit eten.  Als toetje een heerlijke panacotta  met een framboos en slagroom.

Daarnaast geniet ik er van om de leerlingen bezig te zien, zo serieus doen ze hun werk, ze hebben er duidelijk plezier in dat blijkt wel.

Natuurlijk heeft dit alles te maken met de bezielende leiding van Laura, mijn maatje op school, die de leerlingen aanstuurt op zon liefdevolle maar duidelijke wijze, dat het gewoon prachtig is om te zien. Ook Jordy die de scepter zwaait in het restaurant doet het goed met die gasten, je ziet ze gewoon lekker bezig en genieten van dat ze koken.

Het is jammer dat het dit keer de laatste keer was dat het dit jaar kon, maar het is een aanrader om er te gaan eten en laten we eerlijk zijn 12.50 is toch niets voor een 3 gangenmenu. Kortom volgend jaar ga ik zeker weer eten dat weet ik nu al.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten