woensdag 4 oktober 2017

wensen en grenzen klas 2

Het is weer zo ver
we zijn weer begonnen met Wensen en Grenzen klas 2. Dit keer hebben we naast de gewoonlijke 4 workshops, zoals loverboys, seksuele diversiteit, seksuele rolpatronen en sociale media, wederom nieuwe onderwerpen zoals: vloggen, drank, sociaal gedrag, een film met als onderwerp Alles voor geld en  Can you fix it.

De leerlingen moeten er altijd even aanwennen, zoals een leerling al zei.. dit is de pornoweek.. dat heb ik snel even uit de wereld geholpen want die naam hoeven wij niet te hebben tenslotte, dat is het ook niet tenslotte.

Dus deze ochtend, ik had slecht geslapen omdat ik toch altijd me zorgen maak of het wel echt werkt, of inderdaad ook de nieuwe lessen werken, ook of de gastdocenten het niet zijn vergeten etc.. kortom een nacht om af en toe wakker te liggen.
Te bedenken of ik alles wel vertel over loverboys, of ik inderdaad de nieuwste dingen weet kortom. er is weer heel wat koren tot meel vermaalt, en geen bomen omgezaagd... of misschien is het wel de combi.

Deze ochtend heel vroeg op, ik moest wel, omdat ik veel dingen klaar moest zetten. Het was een puinhoop. De laptops waren leeg.. help dus snel met snoer en al ingelogd, daarnaast was het ook nog zo dat de snoeren voor het lichtnet afwezig waren, dus weer naar het ict,  inlogwoorden werkten niet.. kortom, het was goed dat ik al heel vroeg op school was om alles te controleren en te regelen. Daarnaast was het ook zo dat ik de gastdocenten wilden ontvangen, maar dat was wat lastiger omdat er zoveel moest gebeuren. Door mijn vele plotselinge geregeld heb ik een gastdocent compleet gemist, had niet eens door dat ze er niet was.. Gelukkig kwam ze uiteindelijk op tijd, ze had een file voor zich met daarbij een tractor die heel langzaam reed en heel veel stil stond. Kortom er was wat stress maar het is opgelost.

De lessen die gegeven zijn waren goed, ze zijn goed ontvangen door zowel de collega's als de leerlingen. Soms vinden ze het saai maar ja dat is niet anders, niet alles kan even leuk zijn, maar ik ben nu al zeer tevreden. Zeker omdat de les over vloggen zo goed is ontvangen maar ook de les over sociaal gedrag.. Een collega heeft speciaal er nog een keynote van gemaakt zodat de leerlingen er extra goed mee aan de slag kunnen.. De les is daardoor duidelijk en werkt prima.

Kortom de eerste dag van Wensen en grenzen is weer prachtig verlopen en goed ontvangen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten